L’Ajuntament fa un nou pas per “salvar” Marina Port Tarraco
Segons el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xavier Tarrés, estan dins els terminis, tot i que la part demandant ha demanat l’execució de la sentència
  
Aquest dimarts s’ha aprovat la modificació puntual del Pla general actual de Tarragona, segons el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xavier Tarrés, “per ajustar al màxim l’aprovació del pla especial que l’Autoritat Portuària ja ha presentat a l’Ajuntament i que persegueix complir una sèrie d’objectius tècnics, com l’alçada màxima que certes instal•lacions portuàries necessiten i sobretot legalitzar les activitats de les edificacions que existeixen en el moll de Lleida i en moll de Llevant”.

Més concretament el document aprovat té com objectiu refondre en un únic document totes les modificacions que s’han tramitat del Pla d’utilització dels espais portuaris i que estan aprovades definitivament per ordre ministerial, basats sobretot en el canvi de qualificació del moll de Lleida nord i el de Llevant, situats a la dàrsena interior. A més es modifiquen els paràmetres urbanístics per ajustar-los a la nova zonificació, s’incrementa l’ocupació del 20 al 30% i tot mantenint l’índex d’edificabilitat es suprimeix l’especificació de sostre per cada ús.

La situació esdevé de la sentència que va fer pública fa pocs dies el TSJC i que determinava que les edificacions de Marina Port Tarraco no eren legals i s’havien d’enderrocar en un termini de dos mesos. La mateixa sentència “deixava oberta la porta per poder fer aquesta legalització precisament a través d’aquestes eines urbanístiques que d’una manera ràpida l’Ajuntament i Port portaran a terme”, ha dit Tarrés, qui ha afegit que“dues setmanes abans de sortir la sentència ja existia el pla especial realitzat pel Port en el registre de l’Ajuntament de Tarragona”.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme ha explicat també que “estem dins els terminis que marca la sentència per ‘salvar’ Marina Port Tarraco, això és una aprovació inicial, estem també pendents i en certa mida ja tenim la confirmació de la Generalitat, que també han de donar el vist-i-plau, per immediatament dins el termini complir amb la presentació al TSJC d’aquest pla especial”.

Per la seva banda, la part demandant va demanar mitjançant un escrit presentat el passat 9 març a l’Ajuntament de Tarragona l’execució de la sentència.
Redacció TT - 31/03/2009 - 19:55h
Pepe
01/04/2009
01:12
La modificación puntual del POUM lleva consigo la exposición pública por tiempo mínimo de un mes para que los ciudadanos hagan las alegaciones que estimen pertinentes.
Se la saltarán a la torera?.
Cau
31/03/2009
21:50
Home el fill de l'últim emperador alguna cosa hi té a veure. En aquesta ciutat navega molt el personal.
Un pot i quatre rems i l'aigua a fer meravelles.
nofilu
31/03/2009
21:30
I el burgi i el pep i cia
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.