La Part Alta tindrà un nou centre sociocultural i turístic al 2012
L’espai es situarà a Ca l’Agapito i l’actuació tindrà un cost de 5 Meur
  
Una de les demandes més significatives que feia el veïnat de la Part Alta era tenir un espai sociocultural a la zona, aquesta per fi té una resposta per part de l’Ajuntament de Tarragona, que ha presentat aquest dimarts el projecte del que serà el centre sociocultural i espai de recepció turístic del barri i que estarà enllestit al 2012.

L’espai està composat per la volta del Pallol i les estructures annexes situades a l’actual plaça del mateix nom, a l’interior de Ca l’Agapito, antic convent de les beates de Sant Domènec, en total una superfície de 2.500 metres quadrats aproximadament que es dividirà en cinc plantes. La planta baixa i primera servirà de recepció turística, recreant la part més patrimonial del conjunt, la segona, tercera i quarta planta es destinarà a usos socials i culturals i la cinquena de serveis generals. L’Ajuntament no descarta ubicar una cafeteria a la terrassa aprofitant les magnifiques vistes des d’aquell punt de l’edifici.

El cost total de l’actuació es preveu en 5 milions d’euros i s’emmarca dins el PIPA (Pla Integral de la Part Alta). Es finançarà am fons provinents de la llei de Barris, redistribuint els recursos del pla integral, un 50% aportat per l’Ajuntament de Tarragona i un 50% subvencionat a posteriori per la Generalitat.

El centre servirà per acollir activitats socials i tindrà un espai per l’atenció a la dona i a la gent gran, ha dit la tinent d’alcalde de Cultura i coordinadora del PIPA, Carme Crespo.

Tal i com ha manifestat l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, “és una intervenció molt important que respon a les demandes dels veïns i dignificarà una de les zones més degradades de la Part Alta”. El projecte seguirà més endavant amb al recuperació de la plaça de Sant Joan i l’Arc d’en Toda, tot i que serà fora del PIPA.

Les associacions de veïns contents i sorpresos

El president de l’AAVV de la Part Alta, Gabriel Coy, ha manifestat la seva satisfacció amb aquest espai “que suposarà un nexe d’unió dels veïns de la Part Alta i una empenta pels plans socials necessaris al barri”.

Per la seva banda, el president de l’AAVV Casc Antic i Voltant, Francesc García, ha titllat el projecte com una “gran iniciativa per part de la senyora Crespo” i s’ha mostrat sorprès de forma positiva davant l’anunci del projecte. García ha afegit que una revindicació que també demanen és tenir una llar d’avis, per tal “d’equiparar-nos amb les instal•lacions i serveis que tenen altres barris de la ciutat”.
Pili Domínguez - 12/05/2009 - 13:24h
Comentari eliminat
13/05/2009
22:56
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Comentari eliminat
13/05/2009
22:56
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Paco
13/05/2009
22:55
Espero que la nueva construcion prevista en C'al Agapito sea una realidad pero lo que no entiendo es que se tenga que construir con el casi 50% del P.I.P.A. pues entiendo que se pueden usar dineros fel F.E.R.Srs.Ediles sean coherentes,en su dia ya se dieron dineros de las arcas municipales para este mismo edificio ya que se pretendia construir la Casa de la Festa,haber sieste edificio va ha ser el agujero de todos los menos males,y con respecto al P.E.P.A.terminen de obolir dicho plan ,pues ya esta obsoleto,Salut amigos
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.