Xavi Puig assegura que 'amb les normes urbanístiques Tarragona no s'atura'
  
El conseller de Territori, Xavier Puig, assegura que “les normes urbanístiques de planejaments temporals s’aprovaran al maig amb la voluntat de permetre un desenvolupament social, econòmic i urbanístic de Tarragona”. Així ho ha assegurat després de la comissió informativa urgent i extraordinària de Territori on s’ha tractat la situació urbanística actual després que una sentència del Tribunal Suprem anul.lés el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) vigent a Tarragona.

El màxim responsable de Territori, Xavier Puig, ha manifestat: “El POUM de 2013 és nul i l’escenari actual és que en cal un de nou. Per aquest motiu, cal ser positius i treure el màxim rendiment del començar de zero. I això ho farem gestionant el mentrestant no tinguem el nou POUM”.

En aquest escenari es troben les normes urbanístiques que s’aprovaran al maig i que permetrà la construcció de 11.340 habitatges. Això permetrà salvar plans com el del PP-10, el PP-1 que facilita la cohesió de la ciutat, o altres com el PP-30 a la carretera de Valls o el PP-37 que lligarà Sant Salvador i el PMU-34 del Nàstic. També continuaran actius els plans de millora urbana i els de polígons.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha remarcat que no es paralitzarà res en sòl urbà i que l’urbanitzable passarà a ser no urbanitzable. El pla de la Budellera Mas Sordé i Terres Cavades, per tant, quedaran com a no urbanitzables. Les normes permetran també obres de nova construcció i el desenvolupament d’aquests 11.340 habitatges. “Aquestes normes permetran treballar en diferents sectors de la ciutat”, ha afegit.

Un cop aprovades les normes, l'Ajuntament de Tarragona iniciarà el procés de debat per redactar el nou POUM que es basarà en el del 2013, però sense els punts que han fet suspendre'l. “Per al nou POUM proposem un debat franc, constructiu i pragmàtic”, ha subratllat Puig.
En aquest sentit, el conseller de Territori pensa que és moment d'aprofitar l’oportunitat per redactar un POUM pensat en els problemes actuals. “És clau que es treballi amb un ampli consens”.
Redacció TT - 20/01/2021 - 17:51h
FGH
24/01/2021
10:52
lo primero que deberían reformar y facolitar las rehabilitaciones del la PARTE ALTA , cualquier dia tendremos una desgracia`por el abandono y falta de interés del ayuntamiento y Generalitat , solo se habla de las grandes urbanizaciones que benefician casi siempre a los mismos o al mismo
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.