0 comentaris
12:40
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El PSC alerta que les normes urbanístiques arriben al ple sense tots els informes
  
PMU-34
El Govern de l'Ajuntament de Tarragona va convocar ahir un ple extraordinari per aprovar les normes de planejament urbanístic que han de suplir el planejament general de la ciutat, sense que s'hagin emès tots els informes necessaris per tenir totes les garanties jurídiques necessàries "per tirar endavant un tema tan important per l'economia i creixement de la ciutat". Així ho ha alertat avui la consellera Begoña Floria, que ha sol.licitat formalment al Govern encapçalat per ERC que retiri el punt de l'ordre del dia, si des de la intervenció municipal, encarregada del control intern econòmic, "segueixen sense poder emetre l'informe per pronunciar-se sobre la sostenibilitat econòmica de l'expedient".

Per Floria és molt greu que s'hagi convocat un ple, extraordinari, sense que es tinguin tots els informes corresponents. "Una cosa és la urgència que té un tema per aprovar-se, i una altra molt diferent fer-ho malament, perquè ens situa a tots en un escenari molt difícil per poder donar suport a una qüestió en la qual ens juguem temes tan importants com el Pla de Millora Urbana (PMU) 34 vinculat al Club Gimnàstic de Tarragona, a l'Ajuntament de Tarragona i en un 10% a particulars amb 550 habitatges previstos".

La consellera socialista va alertar ahir que el Govern encapçalat per ERC no ha dotat de personal suficient l'àrea de Territori de l'Ajuntament per a afrontar amb garanties aquest procés i per això "anem tard i amb molts problemes, i ho diem des del gener que no arribaríem al calendari que va marcar el Govern". Per Floria, però, el més greu és que malgrat el retard, les coses s'han de fer bé i "en aquest expedient manca el control intern de la intervenció municipal, que no ha emès opinió perquè els hi van donar l'expedient fa tres dies i consideren que és impossible amb aquest temps pronunciar-se sobre la sostenibilitat econòmica de les normes, és a dir, sobre quin impacte té aquest projecte en el pressupost municipal". Per Floria, no és un tema menor. "Des del Govern es defensa que no cal aquest informe, però si és així també hauríem de tenir els informes de motivació corresponents abans de convocar el plenari i no fer les coses amb tanta pressa".

Floria avança que en aquest tema, que s'ha d'aprovar per majoria absoluta, no valen "els xantatges polítics als quals ens té habituats l'actual alcalde per tapar la incapacitat del seu govern. Em refereixo a acusar-nos d'anar en contra de la ciutat quan no donem suport a expedients que no estan ben treballats ni amb les garanties jurídiques i de control intern suficient". En aquest sentit, el PSC ha demanat que es retiri aquest punt de l'ordre del dia i es convoqui de nou el plenari extraordinari quan la intervenció municipal s'hagi pogut pronunciar al respecte i l'expedient tingui tots els documents necessaris per poder tirar endavant.
Redacció TT - 06/07/2021 - 12:40h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.