Xavi Puig: 'Estem generant l'embrió del POUM, que marcarà la perspectiva general de pla'
  
Aquest dimarts s’ha celebrat la nova CIS del POUM sota el títol “Tarragona, capital i territori”. En aquesta jornada els grups municipals han fet una aproximació urbanística a Tarragona des de la seva vessant de capital i en relació al territori del Camp de Tarragona. El conseller de Territori i Mobilitat ha explicat que amb aquestes sessions “estem generant l’embrió del POUM, que marcarà la perspectiva general de pla”. Puig també ha volgut destacar “la participació de tots els grups municipals, que han fet moltes aportacions amb un to positiu i pragmàtic”. Puig ha posat de manifest que “volem aconseguir una proposta municipal, feta pels representants democràtics de la ciutat”.

Durant la sessió s’ha abordat la relació de Tarragona amb les grans infraestructures de transports que permeten la relació amb l’entorn: el mapa de carreteres, ferroviari, tramviari i de camins ciclables.

El conseller de Territori i Mobilitat Xavier Puig ha explicat que “treballem amb l'objectiu de reduir el vehicle privat i fomentar la mobilitat pública i sostenible”. Puig també ha explicat que “hem plantejat canvis en les infrastructures, per exemple crear noves entrades a l’AP7 – a Mas d’Enric i a la Móra-, potenciar el caràcter de ronda de l’A7 per descongestionar el trànsit al centre, i treballar per convertir les carreteres T-11, N240 i N340 en carrers a escala humana”.

La sessió també ha servit per parlar de la proposta tramviària que l’Ajuntament està treballant de manera cooperativa amb la Generalitat, que en una primera fase connectarà amb Vila-seca per la N340 connectant tots els barris de Ponent. Puig ha detallat que “hem explicat el mapa tramviari que plantegem per Tarragona i hem rebut les observacions de la resta de grups”. La sessió també ha plantejat un possible mapa de carrils ciclables que connecti amb altres municipis de l’entorn, Puig ha explicat que "els pobles i viles del Camp han d'estar connectats amb bon transport públic, sí, però també en bicicleta".

Un altre aspecte que s’ha treballat a la sessió és la relació amb l'entorn natural que envolta la ciutat i la connecta amb el territori. Els diferents grups municipals han discutit com cal treballar per ampliar l'Anella Verda i fer-la arribar a Ponent i al centre de la ciutat convertint-la en una eina de cohesió entre els barris. També s’ha parlat de la protecció i renaturalització de l'anella blava: la relació de Tarragona amb el mar i els rius. El conseller Puig ho ha exemplificat de la següent manera "es tracta de fer que un veí de Bonavista o Torreforta pugui anar a la Llarga caminant, corrent o en bici a través de camins naturals i agradables, convertint el Francolí i el Gaià en dos espais naturals de trobada”.

En la sessió d’avui també s’ha abordat la relació entre l’urbanisme i les activitats econòmiques de la ciutat. En aquest sentit, s’han analitzat diferents sectors com el turístic, la industria, els pols logístics o la relació amb la Universitat.

Finalment, durant la CIS també s’han estudiat els equipaments supramunicipals que acull la ciutat, i que li confereixen la capitalitat del Camp de Tarragona. En aquest sentit s’han fet propostes per aquells equipaments que estan en desús per part dels diferents grups municipals.

Aquesta és la segona comissió dedicada a treballar el nou POUM. Al novembre es va celebrar una sessió que va abordar la perspectiva urbanística, els valors i els conceptes centrals que es reflectiran en el nou pla. Properament, el dia 22 de febrer se celebrarà la sessió “Tarragona, caracterització i tendències demogràfiques” i el dimarts 1 de març la comissió portarà per títol “Tarragona, qualitat i creixement”. El conseller Puig ha explicat que "avui hem abordat Tarragona com la part capital d'un territori més ampli, el Camp, i a la sessió de març abordarem Tarragona com el lloc de vida dels veïns i veïnes".
Redacció TT - 01/02/2022 - 16:45h
Juanjo
07/02/2022
19:45
Francisco Garrido y su conjunto: Es... Tarragona.

https://www.youtube.com/watch?v=BSlRgerUfuA
Juanjo
02/02/2022
00:00
- Murallas de Tarragona
- Tarragona m'esborrona
- Tarragona dorm
- Patrimoni mundial

https://www.youtube.com/watch?v=erwYWQ9JUWg
Alberto
01/02/2022
21:04
Nunca he entendido que la T11 se hiciese de esa manera, unos puentos que casi nadie utiliza y después de un montón de años ni una simple zona ajardinada en la medianera. Diferente es cuando empieza el termino municipal de Reus. Vegetacion y plantas en todo el recorrido, lo mismo la A-7 a la altura del cementerio ni una sola planta que definiese la separación de carriles.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.