0 comentaris
16:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El POUM s’aprova amb el vot favorable de tots els grups municipals
  
Tres quarts de nou del matí de divendres, una vintena de persones espera davant les portes de l’Ajuntament a que comenci el Plenari extraordinari on es decidirà l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Cares relaxades i somriures feien preveure el que després passaria al Plenari.

Nou del matí, sala plena de gom a gom, descomptant els periodistes, unes 50 persones, la gran majoria afectats pel POUM de l’anterior equip de govern, ocupen totes les cadires. Es produeix el silenci, i les mirades d’atenció les acapara l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que dóna inici a la sessió plenària, totes les mirades menys les de la Regidora, Lola Herrera, que centrava la seva atenció a la pantalla del seu portàtil.

En l’ordre del dia, a banda de l’aprovació inicial del POUM, s’havien de tractar altres qüestions, entre les que destaquen la compatibilitat del càrrec de director gerent del Patronat Municipal d’Esports amb la d’assessor de l’Alcalde a la Junta de la Candidatura 2017, que s’aprova amb l’abstenció de CiU i PP, així com la supressió del pas a nivell de la plaça dels Carros, aprovat per tots els grups polítics i la proposta de modificació de la plantilla municipal i del catàleg de llocs de treball, aprovada també tot i l’abstenció del PP.

Arriba el moment d’aprovar el POUM, és el torn del Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Territori, Xavier Tarrés, qui comença defensant el nou POUM, afirmant que “l’urbanisme de la ciutat no és fàcil”. Tarrés destaca que el nou document és molt diferent al presentat al maig del 2007 i que s’ha fet amb el diàleg i la cohesió de tots els ciutadans de la ciutat. Durant el parlament de Tarrés, el Regidor d’Esports fa acte de presència, abans però, parla discretament amb l’Alcalde, amb la Portaveu Begoña Floria i després fa un petit “amago” d’agafar el diari, finalment escull escoltar al seu company d’equip.

Tarrés explica els punts més importants del nou document, destacant l’anella verda, a la que no vol anomenar “corona” verda per respecte als seus socis municipals d’ERC, i destaca que “és un document de la ciutat, que passa per davant dels colors”.

Arribat el torn del Tinent d’Alcalde, Sergi de los Rios, aquest expressa que “avui és el dia ‘D’”. A més, ‘D’ los Rios destaca que aquest és un dels documents més importants per a la ciutat, que defineix el full de ruta que s'ha de seguir a Tarragona en els pròxims 10 o 20 anys. El Tinent d’Alcalde diu també que “l’ingredient més important d’aquest Pla és el consens polític i dels ciutadans”. Ingredient de difícil digestió per ambdós grups de l’oposició ja que tots dos han destacat sobretot que el consens és “0”. Durant la intervenció de De los Rios, es produeixen moviments a la banda del PSC, Floria i Castillo dialoguen i riuen, l’alcalde s’aixeca i parla amb Tarrés, Lola Herrera segueix concentrada a un pam del seu portàtil i Cosano revisa la seva agenda i el seu mòbil en repetides ocasions, potser per veure si realment el Plenari començava a les 9 en punt o a un quart, cosa que justificaria la seva absència a l’inici.

De los Rios afirma que per ERC, aquest és el millor pla que es podia haver fet per a la ciutat, destacant l’anella verda i el futur parc científic i tecnològic, “volem fugir de l’enfrontament, avui és el dia de passar pàgina”. Dit i fet, el Regidor Cosano comença a passar pàgina del diari que tenia davant.

Torn de l’oposició, comença el portaveu del PP, Alejandro Fernández. Una frase destaca més que les altres: “ens vam equivocar i no tornarà a passar”, d’aquesta manera, Fernández justificava el seu suport a l’anterior Pla, aprovat al maig del 2007, per ser una reforma estructural que no va ser socialment tractada. Fernández, es mostra crític també amb l’alcalde, titllant de populista a Ballesteros, per l’acte que va organitzar a l’Antiga Audiència amb els afectats del POUM, on va afirmar que aquell era el dia més feliç de la seva vida, “podria ser el dia més feliç de la seva vida el dia de la comunió de la seva filla, per exemple”, ha ironitzat Fernández. La sala riu, la gent es relaxa, Cosano segueix passant pàgines.

El portaveu del PP destaca que hi ha una falta de concreció en les apostes per a la ciutat i exigeix que es parli més clarament, tot i això, confirma el seu “sí” al nou Pla.

Intervé el regidor de CiU, Jordi Sendra, comença el seu parlament afirmant de forma taxativa que, “el nostre posicionament d’avui no és fruit del consens polític, perquè mai ens ha estat ofert, és un acte de responsabilitat política que respon als interessos generals de la ciutat”. Sendra reitera també, que “aquest és el mateix POUM que l’aprovat al maig del 2007”. “Sí, el mateix” expressen alhora molts dels membres del PSC, provocant un aldarull a la sala.

És hora de votar:

ERC: Sí

PP: Sí

CiU: Sí

PSC: Sí

S’aprova per unanimitat el nou POUM. La sala aplaudeix, els afectats pel POUM mostren la seva satisfacció, de la mateixa manera ho fan els membres del PSC mentre ja s’afanyen a agafar els abrics i els portàtils, per a marxar, bé, Cosano segueix passant pàgines.

“Avui sóc un alcalde feliç i un tarragoní feliç”, conclou Ballesteros.
Documentació addicional
Pili Domínguez - 21/11/2008 - 16:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.