Carme Crespo: “El Pla Integral de la Part Alta està agafant velocitat de creuer”
Es preveu que el centre sociocultural de Ca l’Agapito sigui una realitat al 2013
  
Fotografia Tottarragona
Fotografia Tottarragona
Fotografia Tottarragona
El centre sociocultural projectat a Ca l’Agapito, antic beateri de Sant Domènec, podrà ser una realitat al 2013. Així ho ha anunciat la tinent d’alcalde i responsable del Pla Integral de la Part Alta, Carme Crespo, en el transcurs de la presentació del balanç de les actuacions ja realitzades al 2009 així com de les previsions per enguany. I és que l’execució de les obres es preveu que es duguin a terme al 2012. De moment el pas previ és realitzar les cates arqueològiques que s’iniciaran al mes de març, i el disseny de la distribució de l’espai per després fer el redactat del projecte. Aquests centre acollirà en el futur els serveis socials que ara mateix s’estan desenvolupant a les dependències de Jaume I, i tindrà cabuda un espai per exposicions, petits concerts i conferències.

Cal destacar que aquest any es substituirà l’enllumenat de la plaça de la Font, un projecte no previst en un principi al PIPA però que finalment s’ha inclòs i del que de moment s’està redactant el projecte. També s’està procedint a rehabilitar un edifici de propietat municipal al Trinquet Vell, que s’enderrocarà aquest any, preservant la façana i pel que encara s’ha d’acabar de definir el seus usos públics.

A banda,en aquest 2010, s’instal•laran tres zones de jocs infantils, a petició del veïnat de la Part Alta, una a la plaça Natzaret, obres que s’han iniciat aquesta setmana, i dues més a la plaça Ripoll i a Mossèn Nogués. La supressió de barreres arquitectòniques també serà una prioritat, entre abril i maig s’iniciaran les obres a la capçalera del circ i en poc temps es col•locarà un ascensor a l’antic ajuntament. S’està acabant de definir els carrers on s’actuarà per eliminar barreres en funció del Pla de Mobilitat.

Crespo ha destacat que “el PIPA està agafant velocitat de creuer” complint els terminis previstos al mateix temps que s’han consolidat moltes de les actuacions de caràcter social com per exemple el programa de Telecentres, el punt d’atenció a les dones o les diverses actuacions amb restauradors i artistes. Un dels programes més innovadors és el de les visites guiades per la Part Alta que ja es pot contractar a través de Turisme D’altres punts destacats són: la presència de quatre educadors mediambientals al llarg del 2010 o les subvencions iniciades fa 6 mesos, on s’han tramitat ja 52 sol•licituds: 3 per posar ascensors, 6 per arranjament d’escales i enllumenat, 9 per baixans pluvials, 27 per façanes i 8 per canvi d’antenes.

Pel que fa a les actuacions urbanístiques, ja s’han dut a terme diferents accions com la instal•lació d’un ascensor a la Casa del Transeünt o la col•locació d’arbrat, parterres i flors en diversos punts del barri. De moment, el vianant que es passegi per la Part Alta trobarà que hi ha diverses vies en obres. Es tracta dels carrers Comte, La Nau i Mediona, on s’està canviant el paviment dels mateixos per unificar-los en un mateix nivell i eliminar barreres arquitectòniques, i on s’aprofita per soterrar el cablejat elèctric i millorar els serveis. De fet, aquestes obres s’havien d’haver iniciat després de les festes de Santa Tecla, al mes de setembre passat, però a petició dels comerciants de la zona es van posposar per passades les festes de Nadal. El termini per a que aquestes acabin és de 4 mesos.

Per la seva part, també a finals d’aquest mes de febrer es començarà a instal•lar la nova senyalització de monuments amb informació i localització dels mateixos.

El wi-fi per a tots els edificis públics de la Part Alta, és una darrera actuació ja en marxa.
Pili Domínguez - 10/02/2010 - 14:13h
jo
14/02/2010
14:55
Veu C.: pio, pio, pio. Virgencita, virgencita, que me quede como estoy.
MIAU,MIAU
13/02/2010
10:48
Veu ciudadana. Esto huele a rabieta de niño rebotado pijo como el papa CIU no me dio lo que yo quería me enrabio y ahora mis nuevo papa PSC me dan pues no me rabio. Venga hombre corta el rollo que se te ha visto el plumero y sobre todo en el CASC cantic ,por cierto aun no has terminado la obra que supuestamente te ha dado la Crespo,o a mi poco entender el Patronato del Habitatge.Dejalo bien limpio y ya que tienes tantas pesadillas pon un monumento a tu ídolo, de paso ya que pagamos el pueblo pasate por el portal del Roser y pasa la escoba antes de la inauguración. NAVIDAD.
veu ciutadana
13/02/2010
08:24
comparativamente con casi , cuatros lutros del anterior Gobierno , que ahora se manifiesta pro Parte Alta, ¿que obras realizaron ? por cierto en el "caso" Calle Compte, ¿ que obras se ejecutaron?en esos largos y fructiferos años en ciuanto a recaudacion , la preferencia no fue en la Parte Alta , si no en planes parciales, es verdad que hay que rehabilitar ,y quiza deberian estar mas adelantadas la obras , pero al menos se han empezado ¿ustedes que obras ejecutaron? solo la iniciativa de particulares dignificaron la parte alta en edificios y locales
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.