El nou Pla d'Habitatge aprovat pel Govern facilitarà l’accés a 35.000 habitatges de protecció oficial a Tarragona ens els propers anys
El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha destacat quel’objectiu del Govern és que els contractes de lloguer, pel que fa a l’habitatge protegit, arribin al 40% del total
  
El diputat del PSC per Tarragona i membre de la Comissió d’Habitatge del Congrés, Joan Ruiz, ha assegurat aquest dilluns que “el nou Pla d’Habitatge que el Govern va aprovar divendres tindrà un impacte directe a nivell de demarcació de Tarragona”. Ruiz també ha assenyalat que la màxima finalitat del pla és aconseguir que un major nombre de famílies puguin accedir a un habitatge de protecció oficial. El diputat també ha subratllat que “l’objectiu del Govern és que els contractes de lloguer, pel que fa a l’habitatge protegit, arribin al 40% del total.”

Els darrers quatre anys s’ha endegat la construcció de més de 4.000 nous habitatges de protecció oficial al Camp de Tarragona. En total, les darreres dades oficials assenyalen que, a data d’1 de juliol de 2008, hi ha 2.843 habitatges de protecció oficial iniciats i 3.905 en projecte a les sis comarques del Camp de Tarragona.

Joan Ruiz ha desgranat les principals novetats pràctiques pel que fa a aquest pla d’habitatge del Govern pels propers tres anys. En aquest sentit, cal destacar:

1.- L’ampliació del nombre de ciutadans que podran accedir a un habitatge de protecció oficial. “L’objectiu és garantir l’accés a un habitatge als ciutadans que disposin de rendes més baixes per això, a partir d’ara, podran accedir a una ajuda directe aquelles famílies amb ingressos de fins a 31.449 euros anuals.”

2.- Les persones dependents, les procedents del món de la indigència o aquells que siguin víctimes de situacions catastròfiques passen a ser considerades com a col•lectius preferents a l’hora d’accedir a un habitatge protegit. Així mateix, “l’ajuda directe per a l’entrada del pagament d’un habitatge protegit pot arribar fins als 12.000 euros per a les famílies nombroses, persones amb discapacitat o grans dependents.”

3.- Aquest pla d’habitatge multiplica per tres vegades i mitja les actuacions en matèria de rehabilitació d’habitatges i estableix un nou sistema per accedir a un habitatge protegit via compra, lloguer o bé lloguer amb opció de compra.

4.- Una altra novetat destacada del pla és que inclou un programa específic per a l’eradicació del barraquisme, amb ajudes específiques per al reallotjament d’aquestes persones en habitatges de lloguer.
Redacció TT - 15/12/2008 - 18:55h
ijovaigim'hocrec
16/12/2008
21:45
35000????
M'ho creuré quan ho hagi vist.
ufffff: m'has fet riure.
jo mateix
15/12/2008
20:50
Joan ni cas i a seguir teballant.
ufffff
15/12/2008
20:15
el Joan Ruiz ha trobat aquesta informació en un facebook
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.