S’aprova el pla especial que permetrà la reconversió en hotel de Ca l’Ardiaca
  
Fotografia de TotTarragona
La Junta de Govern, fora de l’ordre del dia, ha aprovat, aquest divendres, el pla especial de Ca l’Ardiaca que permeterà tirar en davant la construcció d’un hotel de cinc estrelles al Pla de la Seu.

Però, segons l’Ajuntament de Tarragona, per a l’execució d’aquest projecte, és condició sine qua non conjugar dos interessos indispensables. Per una banda, dotar l’edifici de les millors prestacions, en relació a la seva categoria. I per l’altra, la restauració de l’immoble ha de garantir la preservació i conservació de tots els elements arqueològics de Ca l’Ardiaca, en tenir un valor monumental de primer ordre.

El consistori tarragoní, al mateix temps, ha demanat que els responsables del projecte han de reservar parts de l’edifici monumental – com les estructures del pòrtic “Sacra”, situades en el subsòl de la casa- a la visita del públic, atès que es tracta d’un testimoni patrimonial i històric de la ciutat.

L’empresa encarregada de dur a terme la reconversió és Promociones Arbe S.L., tot i que l’Ajuntament desconeix quin és el pressupost total, perquè es tracta d’un projecte de tipus privat.

Recordem que la signatura del conveni es va iniciar al març del 2009, però fins ara no s'ha pogut posar en marxa, degut a que la primera adjudicació no complia les garanties necessàries per part de l’Ajuntament.

Alhora, la regidora del PSC, Victòria Pelegrin, ha manifestat que, ahir, es va aprovar l’adjudicació de les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica de Chartreuse, per tal de construir l’Escola Oficial d’Idiomes (E.O.I.).

Pelegrin ha explicat que l’adjudicació de les obres es va fer mitjançant un concurs restringit, on tan sols es van escollir 10 de les 25 empreses participants . Finalment, però el projecte s’ha assignat a la UTE Acciona Transcornejo S.A. per valor de 5,1 milions d’euros. Un 25% menys, respecte el preu inicial.

Està previst que les obres s’iniciïn a partir del mes de juny, tot i que és possible que s’avancin al calendari, i tinguin una durada de 22 mesos.

La portaveu municipal, Begoña Floria, ha aprofitat l’avinentesa per anunciar que Pau Pérez, tinent d’alcalde de contractació, ja ha signat l’adjudicació de la primera fase del Teatre Tarragona.

Així doncs, Construcciones Solius S.A. es farà càrrec de la part de l’obra que la promotora i constructora Imaga S.A. va deixar pendent en el seu moment. L’import previst per acabar la 1ª fase del Teatre era d’1.079.000 euros, però s’ha adjudicat per 928.152 euros, mitjançant un procés negociat.

Floria ha assegurat que tant la caserna de la Guàrdia Urbana com el Teatre Tarragona segueixen el seu camí sense cap mena de sobrecost. També ha volgut remarcar que “les obres del Teatre mai han parat, perquè les dues fases van en paral•lel. Només van aturar-se per l’incident d’Imaga”, ha declarat.
Christel Torres - 15/04/2011 - 13:53h
Eutyches
25/05/2011
21:15
Que es replantegin quan abans millor lo del hotel, ja que només enderrocant l'edifici històric els surten les habitacions necessàries. Aquest edifici és part integrant de la Catedral i ha de ser centre d'interpretació de la catedral, museu diocesà, o espai d'exposicions i actes culturals com passa en gairebé totes les catedrals. Que el recompri l'església que en mala hora el va vendre i que l'hotel el posin en un edifici més escaient sense sacrifici de patrimoni medieval.
veu ciutadana
17/04/2011
18:20
¿ y donde aparcaran,,,,¿quiza el de la calle san Lorens,,,,recientemente derribado,,,
Tarracajorrani
17/04/2011
01:37
Ara entenc perquè s'ha fet la triple via d'entrada al barri: un cop dintre pel Portal de Sant Antoni, es divideix el possible recorregut obert a tots els conductors i una de les vies és per pujar just pel C.de les Coques (canviat el seu sentit de circulació) i mira, casualment el futur hotel tindrà resolt el que molts veïns no enteniem: com s'explicaria posar un hotel 5* sense accés en cotxe? Doncs apa, un cop més, tratge a mida pels interessos econòmics, i una altra patada allà on no sona als veïns. Totes les places d'aparcament del barri, TOTES, són a les zones obertes a la circulació: saturades 24h i els veÏns a tornar-nos bojos per aparcar. Dels TRES aparcaments promesos, NI UN ACABAT.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.