Segueix la picabaralla política al voltant del Mercat Central
Sergi de los Rios critica que CiU i PP no haguessin sol•licitat l’elaboració d’un projecte executiu
  
El tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció i president de l’empresa de mercats municipals Espimsa, Sergi de los Rios, ha assegurat aquest divendres que “davant de la impossibilitat de tirar endavant el projecte executiu proposat per Mercasa, hem actuat amb responsabilitat per trobar la millor solució al problema”. De los Rios ha reiterat la intenció “d’exercir més pressió, durant les negociacions pel finançament amb Mercasa, tenint en compte el greuge que ha suposat aquest decalatge pressupostari”. Tanmateix, també ha volgut recordar que “si s’ha pogut prendre aquesta determinació i fer una proposta seriosa i responsable és perquè, justament, des del nou govern, vam actuar amb responsabilitat sol•licitant l’elaboració d’un projecte executiu”. “L’anterior govern, conformat per CiU i PP, no havien fet aquest pas tan crucial. Només tenien un projecte bàsic del desembre del 2005, que deia que les obres costarien 25 milions d’euros. No va ser fins al setembre 2007, després de dos anys d’inactivitat, quan el nou equip de govern vam encarregar el projecte executiu a Mercasa”. “Per què CiU mai va encarregar el projecte executiu i va perdre pràcticament dos anys?”, s’ha preguntat el tinent d’alcalde.

De los Rios ha apuntat també que, fins al moment, i només un mes i mig després de rebre la proposta de Mercasa, “ja hem fet una nova proposta”. “Evidentment, i donat que no es poden obviar determinats tràmits, el projecte s’haurà de revisar i, a partir d’aquí, iniciar tots els tràmits administratius que fan falta per poder començar les obres”. “Quan diem que es podrien iniciar les obres a finals del 2009, incloem la redacció del projecte modificat, la tramitació administrativa del projecte i el concurs per adjudicar les obres”, ha assenyalat de los Rios “davant la confusió en els terminis que alguns tenen”.

Per altra banda, Joan Aregio, portaveu de CiU, va afirmar dijous, en relació al Mercat Central, que “és inversemblant que de 20 Meur inicials es passin a 46, aquest fet només es podria justificar per un error de Mercasa”. Aregio va afegir que “tot el que ‘toca’ Ballesteros, queda a l’aigüera, tal com va passar amb el camp del Nàstic i la via del tren”.

Des de CiU no volen ser negatius però manifesten estar cansats de que a l’Ajuntament “el paper ho aguanti tot”. Per aquest motiu, Aregio ha proposat que ESPIMSA realitzi un estudi comparatiu per certificar oficialment que els terminis d’obra per la reforma del mercat i per l’aparcament a la Rambla Nova són més curts i “si de veritat els diners que s’estalviaran són 5-8 milions d’euros”. El portaveu de CiU es pregunta si el diferencial de 5-8 Meur (segons els seus càlculs) podria ser un error de Mercasa i es pogués renegociar i si Ballesteros ha negociat fins al final aquest diferencial.

El portaveu del PP, Alejandro Fernández, va manifestar també dijous que són partidaris de recuperar el primer projecte, “perquè beneficia també a l’entorn comercial de la zona del mercat”, i de que Mercasa assumeixi responsabilitats. Fernández va afirmar que si Ballesteros no demana responsabilitats “per por a perdre les subvencions”, el PP demanarà responsabilitats polítiques a Ballesteros.

Els populars exigeixen també respostes sobre els terminis d’execució dels nous projectes i sobre la solució que es donarà als marxants de la Rambla (que podria ser ‘a tocar ferro’) i demana una quantificació dels efectes negatius de Mercasa a la ciutat.

Fernández va manifestar també que Ballesteros segueix demostrant la seva incapacitat per portar a terme grans projectes de ciutat, ja que aquest “és un cas més greu que el del camp del Nàstic” i va criticar els discursos triomfalistes de Sergi de los Rios, “quan la seva gestió ha estat un fracàs com a Conseller de l’àrea de Promoció Econòmica i Estratègies de la ciutat”.

El portaveu del PP va afirmar finalment, que Ballesteros va començar el primer mandat amb el centre de la ciutat fet un “bunyol” i acabarà la legislatura amb el mateix “bunyol”.

Notícies relacionades:
Pels venedors del Mercat és primordial que hi hagi una “superconnexió” entre el nou aparcament de la Rambla i el Mercat Central
Redacció TT - 14/01/2009 - 20:01h
veu ciutadana
19/01/2009
13:04
incluso se podria estudiar una finanzacion mixta con las aportaciones del gobierno, generalitat ect. y la venta de parkigs combinando las plazas de forma que vecinos que por su trabajo no ocupen el parking por el dia sean plaza a ocipar solo por la noche y festivos , y el resto con una buena negociacion bancaria y a larga amortizacion para que con los ingraos se autofinancie ¿pero sin parking el mercados seria la cronica de una muerte anunciada.
Comentari eliminat
19/01/2009
12:48
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
veu ciutadana
19/01/2009
12:48
si ahora ya esta redactado el proyecto de ejecucion ¿por que no se solicita presupuesto a varias empresas contructoras? el edificio del mercado se podria desmontar ¿se han desmontado piedra a piedra a y se han vuelto a montar castillos e edificios emblematicos? tan dificil seria desmontar el edificio conservar los materiales , construir el parking incluyendo las calles adyacentes y colver a montarlo con las caracteristicas constructivas actuales.
¿cuantos estudios hay ? creo que no seria tan gravoso algun mienbro de esta plataforma tiene alguna experiencia en tecnicas constructivas y no lo manifestamos por ignorancia.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.