0 comentaris
10:16
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Joan Pedrell, de Casa Gatell, de Cambrils, es jubila
  
El restaurant més emblemàtic i antic de les comarques tarragonines, Joan Gatell, tancarà, com sempre, poc abans de Nadal per fer les vacances, però ningú sap, fins ara, quin serà el seu futur, ja que els seus propietaris, en Joan Pedrell i la seva dona, Fanni Pallejà es jubilen i deixen l’establiment. Què passarà doncs amb el darrer dels establiments del port de Cambrils, de la saga dels Gatells? Tots recordem amb nostàlgia l’Eugènia i Can Gatell, d’en Rodolfo. I tots els bons amants de la bona gastronomia cambrilenca desitgem que d’alguna manera, Casa Gatell trobi una continuïtat, ja que l’equip que hi ha darrera és certament formidable.

Joan Gatell és, sens dubte, el més antic i acreditat dels restaurants de la Costa Daurada en cuina tradicional, i un dels més prestigiosos de tot el país. I la seva tradició i renom ve de fa molt anys, ja que durant dècades parlar de la millor gastronomia de la marinera vila de Cambrils era parlar dels Gatells.

La història d’aquesta família arranca de l’avi Josep Font Alterats, tot un personatge de la seva època, que va ser pescador, barber, alcalde, cafeter i un excel•lent cuiner. Ell va posar l’any 1914 el primer restaurant –llavors se n’hi deia fonda o casa de menjars-, en aquesta població de pescadors, davant del port, on ara trobem Casa Gatell, totalment posada al dia, amb el nom de “Joan Gatell”. Els seus fills i néts van continuar la tradició familiar de fer els millors menjars i, fins ara, en Joan Pedrell, la seva dona, Fanni Pallejà, al front d’un extraordinari equip de professionals, han continuat la bona tasca de sempre.

Situat davant del port, amb precioses vistes del mateix, i amb una de les millors terrasses de la Costa Daurada, ubicada al primer pis de l’establiment, el restaurant Joan Gatell treballa com ningú el peix i el marisc. És el lloc ideal per gaudir de la cuina clàssica marinera de Cambrils, que realitza el xef, Fèlix Vega.

Les seves especialitats es mantenen al llarg dels anys, perquè els comensals no volem que canviïn. Així trobem a la carta els antològics entremesos de peix i marisc Gatell; la caldereta de llamàntol amb patates; el suquet de peix de roca amb popets; en l’apartat de arrossos i pastes, l’arròs a la marinera en cassola i la paella Parellada; i com especialitats clàssiques, la mariscada, o la bouillabaise. Arribats els postres, -elaborats diàriament-, cal deixar-se temptar per les "llepolies" de la casa (una degustació de sis postres de la carta) o tastar la pastisseria de l'obrador. L’establiment també ofereix un menú degustació.

I a tota aquesta esplèndida culinària tradicional es va incorporar l’any passat el menú “Del Caldo”, a un preu certament excepcional, 45 euros; és el menú tradicional dels pescadors de Cambrils, que batejaven un dels seus plats més habituals amb el nom “del Caldo” que sempre remataven amb arròs o fideus. Constava d’una bullida de peix i patates que menjaven amb allioli mentre que, amb el caldo sobrant, elaboraven l’arròs o els fideus. Així, la carta de Joan Gatell es va incorporar aquest menú essencial de la cuina marinera de Cambrils, que s’inicia amb un aperitiu, seguit d’una 1ª part “del Caldo”, caldereta de peixos de roca i mariscs amb patates i d’una 2ª part, arròs o fideus a banda (arrossejat o fideus rossos), acabant amb les postres.

Cal destacar també la important bodega amb unes 300 referències, que està a la cura del sumiller, Antoni Martínez.

Queden pocs dies per gaudir encara de les exquisideses culinàries de Casa Gatell i donar una forta abraçada als seus propietaris que durant tants anys han estat sempre al peu del canó. Ara els hi arribat l’hora de descansar. Felicitats, Joan i Fanni i gràcies per la felicitat gastronòmica que sempre hem trobat a casa vostra.

Direcció: Passeig Miramar, 26. 43850 Cambrils. Tel.: 977 36 00 57. Fax: 977 79 37 44. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit, dilluns, Nadals i gener. Serveis: aire condicionat, terrassa i menjadors privats per a 10 comensals. Targetes de crèdit: American Express, Diners, Master Card, 6000 i Visa.
Fèlix Llovell - 01/12/2011 - 10:16h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.