0 comentaris
19:20
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Cal Ganxo, la calçotada, a Masmolets
  
Si Masmolets és conegut es pot dir que és perquè en aquest reduït nucli de població, que es troba a uns 3 km. de Valls, cap a Montblanc, molt a prop de la carretera N-240, s’ubica el restaurant Cal Ganso, de la familia Figuerola.

I Cal Ganxo, sona, ja ho crec que sona, perquè té fama d'oferir en temporada una de les millors calçotades que es poden prendre a l’Alt Camp i jo diria que la millor, per el marc físic on s’ofereix, la qualitat dels productes, el servei i l’organització.

Abans no només feien calçotades i el seu xef propietari, el jove Lluís Figuerola, oferia, des de sempre, també cuina tradicional; i és més, al començament, ni tan sols feien calçotades. Al cap d’un temps vam començar a fer-ne, per allò d’estar tan a prop de Valls, la capital del calçot. I ara, estan tant especialitzats, que no fan altre cosa durant la temporada.

Els pares d’en Lluís van comprar un casalot en ruïnes, fa més de treinta anys, en aquesta pedania de Valls, una casa pairal que era del segle XVIII i havia estat antic celler on s’hi feia vi i oli, i encara conserva la premsa. I el van habilitar com a restaurant, que van inaugurar l’any 1980, tot conservant la decoració i l’aire rústic i tot el seu sabor i encant. Certament la masia és preciosa i l’ambientació és perfecte.

En Lluís va començar ajudant als pares i passant per tots els oficis de l’establiment, tant a la sala com a la cuina, abans d’agafar les rendes del negoci. Ell va aprendre l’art dels fogons treballant a casa, de la seva mare i de la seva àvia. Però també va seguir cursos de cuina a Reus, amb la Mariona Cuadrada.

Llavors el plat estrella de la casa era la sopa de l’àvia, una sopa de brossa amb mandonguilles, i també eren molt recomanables els pebrots del piquillo amb brandada de bacallà; cargols i escarola amb salsa de romesco; conill amb bolets; jarret de vedella; bacallà amb samfaina; espatlleta d'anyell al forn; plats, en definitiva, de tota la vida, fets com sempre, amb receptes tradicionals. I, en temporada, no cal dir-ho, l'àpat per excel•lència era, és i serà: la calçotada, que se ha convertit en l’oferta culinària de la casa.

Obren cada dia només als migdies, des de novembre a abril, i en les diferents dependències de l’establiment fan la típica calçotada de l’Alt Camp, ben feta, amb productes de qualitat, i un bon servei, atent i amable. El preu, aquesta temporada es de 36 euros més iva.

Davant del típic celler de la casa pairal Cal Ganxo, un gran aparcament, dirigit per una persona, permet, als numerossíssims vehicles que en una jornada festiva hi arriben, trobar lloc fàcilment per estacionar. S’ha de triar un dels dos torns habilitats, el de la una o el de les tres. Quan els comensals baixen el cotxe i s’acosten als edificis ja senten la flaire dels calçots a les brases. Tot està apunt per la festa gastronòmica més coneguda y tradicional de les comarques tarragonines. Estem en temps de calçotades.

A l’estiu, en els mesos de juny, juliol i agost, obrem per oferir sopars de cuina tradicional catalana.

Adreça: 43800 Masmolets. Tel.: 977 60 59 60. Correu electrònic: restaurant@calganxo.com Web: www.restaurantcalganxo.com
Fèlix Llovell - 20/03/2014 - 19:20h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.