0 comentaris
11:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Joan Gatell presenta “del Caldo”, el menú tradicional dels pescadors de Cambrils
  
Joan Pedrell, del restaurant de Cambrils Joan Gatell, ha volgut incorporar a la seva exquisida oferta culinària, en aquest any 2010, el menú tradicional dels pescadors de Cambrils, que batejaven un dels seus plats més habituals amb el nom “del Caldo” que sempre remataven amb arròs o fideus. Constava d’una bullida de peix i patates que menjaven amb allioli mentre que, amb el caldo sobrant, elaboraven l’arròs o els fideus.

Així, la carta de Joan Gatell incorpora aquest menú essencial de la cuina marinera de Cambrils, que s’inicia amb un aperitiu, seguit d’una 1ª part “del Caldo”, caldereta de peixos de roca i mariscs amb patates i d’una 2ª part, arròs o fideus a banda (arrossejat o fideus rossos), acabant amb les postres.

Joan Pedrell va presentar als mitjans informatius de les nostres comarques, el passat dia, 18 de febrer, aquesta mostra de cuina mediterrània tradicional, realitat gastronòmica indiscutible, que té grans similituds en tota la seva riba.

El mitjans informatius tarragonins van gaudir un dinar exclusiu per conèixer i assaborir aquest menú de pescadors, que va ser explicat en tots els seus detalls per en Joan Pedrell, en el marc extraordinari del restaurant Joan Gatell, en el Port cambrilenc.

Joan Gatell és, sens dubte, el més antic i acreditat dels restaurants de la Costa Daurada en cuina tradicional, i un dels més prestigiosos de tot el país. I la seva tradició i renom ve de fa molt anys, ja que durant dècades parlar de la millor gastronomia de la marinera vila de Cambrils era parlar dels Gatells.

La història d’aquesta família arranca de l’avi Josep Font Alterats, tot un personatge de la seva època, que va ser pescador, barber, alcalde, cafeter i un excel•lent cuiner. Ell va posar l’any 1914 el primer restaurant –llavors se n’hi deia fonda o casa de menjars-, en aquesta població de pescadors, davant del port, on ara trobem Casa Gatell, totalment posada al dia, amb el nom de “Joan Gatell”. Els seus fills i néts van continuar la tradició familiar de fer els millors menjars i, avui en dia, en Joan Pedrell, la seva dona, Fanni Pallejà, al front d’un extraordinari equip de professionals, segueixen la bona tasca de sempre.

Situat davant del port, amb precioses vistes del mateix, i amb una de les millors terrasses de la Costa Daurada, ubicada al primer pis de l’establiment, el restaurant Joan Gatell treballa com ningú el peix i el marisc. És el lloc ideal per gaudir de la cuina clàssica marinera de Cambrils, que realitza el xef, Fèlix Vega.

Les seves especialitats es mantenen al llarg dels anys, perquè els comensals no volem que canviïn. Així trobem a la carta els antològics entremesos de peix i marisc Gatell; la caldereta de llamàntol amb patates; el suquet de peix de roca amb popets; en l’apartat de arrossos i pastes, l’arròs a la marinera en cassola i la paella Parellada; i com especialitats clàssiques, la mariscada, o la bouillabaise. Arribats els postres, -elaborats diàriament-, cal deixar-se temptar per les "llepolies" de la casa (una degustació de sis postres de la carta) o tastar la pastisseria de l'obrador. L’establiment també ofereix un menú degustació.

I a tota aquesta esplèndida culinària tradicional s’incorpora ara el menú “Del Caldo”, a un preu certament excepcional, 45 euros.
Cal destacar també la important bodega amb unes 300 referències, que està a la cura del sumiller, Antoni Martínez.

Direcció: Passeig Miramar, 26. 43850 Cambrils. Tel.: 977 36 00 57. Fax: 977 79 37 44. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit, dilluns, Nadals i gener. Serveis: aire condicionat, terrassa i menjadors privats per a 10 comensals. Targetes de crèdit: American Express, Diners, Master Card, 6000 i Visa.
Fèlix Llovell - 19/02/2010 - 11:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.