Tarragona acollirà el XIII Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana
  
La globalització, la mundialització, el liberalisme, els moviments migratoris o el jovent són aspectes que rarament s’associen a les llengües; no obstant, aquest ha estat el tema central que s’ha triat per celebrar el XIII Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana organitzat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i per l’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la URV. Se celebrarà el mes d’abril, els dies 8, 9 i 10, a Tarragona i sota el títol “El català, llengua de futur? Els problemes lingüístics al segle XXI”.

En aquest Congrés s’analitzaran alguns dels problemes sociolingüístics que se’ls hi plantegen a les llengües —i majoritàriament les minoritzades— en aquest segle XXI. També hi haurà un tast literari amb la presència d’escriptores del Camp, una ruta literària de Vicent Andrés Estellés per la ciutat i una presentació de l’Arxiu de Folklore de la URV. La matrícula d’inscripció costa entre 10€ i 35€, segons si es necessita allotjament o no, i es tramita a través d’un web creat especialment per aquest esdeveniment (http://congres.sepc.cat/inscripcions/). En la celebració del Congrés hi col•labora el Consell d’Estudiants de la URV, el Departament de Filologia Catalana de la URV i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC).

Alguns dels ponents que participaran del Congrés seran els professors de la Universitat de Barcelona (UB) Carme Junyent i Emili Boix, professors de la URV com Joan Martí Castell, Miquel-Àngel Pradilla, Magí Sunyé i Margarida Aritzeta, i altres persones provinents de l’activisme com Maria Teresa Mas Adell, Miquel Àngel Tortell (Assemblea de Docents de les Illes Balears) i Josep Meseguer-Carbó (Escola Valenciana).

Per a més informació: http://congres.sepc.cat/
Redacció TT - 17/03/2014 - 14:35h
Bé!
17/03/2014
21:51
Bé!
Felicitats
17/03/2014
18:02
Té molt bona pinta.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.