Patrimoni tampoc s’escapoleix de les “retallades” de la Generalitat
  
El grup municipal d’ERC presentarà, al plenari del proper dilluns, una moció a l’Ajuntament sobre la ratificació dels compromisos de la Generalitat en matèria de Patrimoni. Rosa Rossell, tinent d’alcalde de Patrimoni, ha afirmat que “no volen veure aturades totes les actuacions- en què porten treballant tant de temps- per una sèrie de “retallades indiscriminades” per part de Convergència i Unió. També han vist reduïdes les seves inversions econòmiques l’àrea de turisme i cultura.

Tots els projectes, comuns amb la Generalitat, de caràcter patrimonial estan paralitzats. Des d’Esquerra creuen que s’han de reactivar novament totes i cadascuna de les actuacions, el més aviat possible. “No pot ser que una ciutat com Tarragona, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat vegi aturats tots els seus projectes”, ha afirmat Rossell. És per això que reclamen la garantia que la Generalitat compleixi la seva paraula.

Els projectes que ara mateix es troben en la corda fluixa són el tram de la muralla de L’Estonac; els convenis, pendents de signar, per continuar les obres de la muralla de cara a l’any 2012 o el conveni per a l’emmagatzematge de material arqueològic, previst per la tardor de l’any passat, per tal de convertir-se en un Gran Museu Arqueològic com a referent de tot Catalunya. I el centre de classificació i catalogació.

Així mateix, es veuen afectats el conveni per a la recuperació de les voltes romanes a la plaça dels Sedassos i el Centre de Creació Contemporània, on es volia incloure l’exposició fotogràfica Scan dins de la seva programació.

Per la seva banda, Sergi de los Rios, tinent d’alcalde de Promoció i Estratègies de ciutat, ha manifestat que “la moció és totalment oportuna, perquè no podem permetre que hi hagi tàctiques partidistes que rebentin per rebentar o erosionar per erosionar”.

Rosa Rossell, alhora, ha confessat que lamenta les declaracions que, aquest dijous, ha fet Victòria Forns, alcaldable de Ciu, sobre que caldria replantejar tot el projecte de la Tabacalera. Rossell ha definit l’afirmació de “relliscada imporant”. Per aquest motiu, el grup municipal d’ERC ha ofert “un acte de constricció o de sortida” a Forns, tot donant suport i votant favorablement la moció en el pròxim plenari, per tal d’arreglar “la relliscada”.

A ERC li agradaria que els grups de l’oposició, especialment Victòria Forns –que sempre s’omple la boca que Tarragona necessita projectes de ciutat- ajudessin a tirar endavant aquesta moció.
Christel Torres - 18/03/2011 - 14:00h
Eutyches
30/03/2011
23:42
Si la Sra. Rossell hagués estalviat en viatges, dinars, mobles de teca, i favors a certs amics, ara la retallada pressupostària no hauria de ser tan important.
veu ciutadana
18/03/2011
23:29
los de veinte años "mandando" a toque de corneta, deberian volver a "dedo-contratar e Bonfill, para qie proyecte ....como obtener mas de un millon de euros , por redactar , para gloria del candidato,de inefable recuerdo, un proyecto , sin ninguna utilidad y ademas adjudicado sin concurso previo,,,,se deberia investigar, conjuntamente con los sobreprecios de si no todas , la mayoria de la obra publica y sobre todo la venta de los tres parkingas y la presunta malversacion de caudales publicos,,en el Jaime I, Ballesteros deberia , depurar responsabilidades,en defensa de los caudales publicos,,,,de los ciudadanos, no s epuede agotar asi la legislatura
phantomas
18/03/2011
22:57
lo de la tabacalera es una fantasmada sin presupuesto real
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.