Miguel Villalba –Elchicotriste- col•laborador de TT, participa en una exposició titulada: “Cartooning for peace”, a Madrid
  
Miguel Villalba, col•laborador d’aquest diari digital, de la mà del famós dibuixant francès de “Le Monde”, Jean Plantureux (Plantu), i de Kap (Jaume Capdevila i Herrero), caricaturista de “La Vanguardia” i del “Mundo deportivo”; participa en l’exposició “Cartooning for peace” (Dibuixant per la pau), que es podrà visitar a l’Institut Francès de la capital espanyola, del 24 de maig fins el proper 3 de juny.

En aquesta mostra, s’exhibeixen prop d’un centenar d’obres, atapeïdes d’ironia, i publicades a la premsa francesa i espanyola, sobre diferents temes d’actualitat. Entre els quals destaquen la primavera àrab, la crisi financera, els terratrèmols de Japó o les dificultats econòmiques europees.

L’objectiu, segons explica Villalba, no és altra que parlar sobre l'humor gràfic com a eina crítica i periodística, mitjançant la realització de dibuixos i acudits gràfics, improvisats en directe. A col•lació de les paraules del nostre col•laborador, Plantu, durant la presentació de l’exposició, va afirmar que “el dibuix és un llenguatge universal i un estri de reivindicació espontània”. Inclús assegura que, en ocasions, el dibuix fins i tot pot resultar “molest”. “El núvol perillós no és el del volcà, sinó el d’allò políticament incorrecte”, ha postil•lat.

El treball en equip d’aquest dibuixant francès, amb altres artistes espanyols com Kap o Miguel Villalba, pretén compartir una visió gràfica de les qüestions de la política europea i mundial.

L’exposició s’ha organitzat amb el suport de l’Associació Cartooning for peace, una agrupació de caricaturistes, creada per Plantu, que treballa per fomentar els intercanvis sobre la llibertat d’expressió, i reconeix la tasca periodística dels dibuixants de premsa.

L’associació, que, ara, cedeix el seu nom a la mostra, va néixer l’any 2006 i té la seva seu a la ONU.
Redacció TT - 30/05/2011 - 11:16h
miguel villalba
31/05/2011
14:43
joe, amén!
joe
31/05/2011
13:11
es fa camí al caminar ... i es camina millor en bona companyia ...
miguel villalba
31/05/2011
12:49
Nadie es profeta en su tierra. Moltes gràcies NOIAKKI MATURI :-)
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.