0 comentaris
12:04
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Comitè d’empresa d’Ercros a Flix es concentrarà aquest divendres a la localitat contra l’ERO plantejat per l’empresa química
  
Aquest dimarts es va dur a terme una assemblea extraordinària a la fàbrica d’Ercros de Flix per tal d’informar els treballadors de la situació actual plantejada davant l’anunci d’un nou expedient de regulació d’ocupació (ERO). L’assemblea va manifestar el seu rebuig total a les mesures plantejades i al procediment utilitzat per posar-les en pràctica i va decidir convocar una concentració per aquest divendres 15 de maig a les 14.30 hores a Porteria de Fàbrica de Flix, des de la qual partirà una manifestació fins a l’Ajuntament d’aquesta localitat.

Aquesta acció es complementa a les actuacions coordinades amb els diferents comitès d’empresa de la resta de centres d’Ercros que es puguin acordar. A més, el Comitè d’empresa de Flix prepararà un calendari de mobilitzacions que s’anirà accentuant en la mesura que l’empresa persisteixi en els seus plantejaments.

En aquest sentit recordem que els sindicats d’UGT i CCOO han decidit rebutjar l’ERO anunciat per Ercros, que presentarà oficialment en uns dies i que preveu l’acomiadament de 51 treballadors amb el tancament definitiu de la planta de clorometans i el temporal de la d’electròlisi de Flix i 28 acomiadaments del centre que té a Tarragona, a més de reestructuracions al centre ubicat a Tortosa.

A banda de les plantes de la demarcació tarragonina, l’empresa química Ercros també va anunciar que es tancaria definitivament la planta de clorometans, electròlisi i EDC de Palos de la Frontera i que es reestructurarien les de Almussafes, Aranjuez, Cartagena i Cerdanyola. Les mesures per reduir els costos suposaran l’acomiadament de 410 treballadors de tot l’Estat, dels quals 271 seran acomiadats de forma definitiva i 139 de forma temporal.

A l’espera de que es presenti l’expedient, els sindicats preparen les reunions amb la companyia que tindran lloc en un termini d’un mes a partir de la presentació de l’ERO, segons la llei. Aquests reclamaran alternatives als acomiadaments com són les pre-jubilacions, la suspensió temporal de treball les recol•locacions. UGT i CCOO consideren que Ercros ha realitzat una mala gestió escudant-se en la crisi i critiquen la falta d’un pla de viabilitat industrial en aquesta gestió.
Redacció TT - 14/05/2009 - 12:04h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.