El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, vol aconseguir que el tren de mercaderies europeu passi pels ports catalans
  
Fotografia: Toni Vera Montané
Fotografia: Toni Vera Montané
Fotografia: Toni Vera Montané
Fotografia: Toni Vera Montané
Aquest dimecres, el candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha explicat, en el transcurs d’una trobada que ha mantingut amb estudiants de la URV, la importància de les properes eleccions europees i la seva defensa per a que l’eix ferroviari de mercaderies europeu passi pels ports catalans i valencians.

El candidat convergent, ha explicat que en la propera legislatura del Parlament Europeu es prendrà una decisió sobre el traçat del primer tren europeu que travessa tota Europa des d’Hamburg fins a Gibraltar i que baixa des d’Alemanya i França a l’Estat espanyol. CiU defensa que passi pels ports valencians i catalans i en canvi PSOE i PSC defensen que no passi per Catalunya, sinò que, tal com ha dit Tremosa, travessi els Pirineus per Osca, que baixi per Saragossa i vagi després cap a Madrid i Andalusia.

En aquest, el candidat de CiU, ha reivindicat la importància que té aquest tren de mercaderies que “podria convertir Catalunya en l’Holanda del sud i que multiplicaria encara més tota la indústria que té Catalunya, la reforçaria, la renovaria i l’arrelaria i permetria que seguís sent un país de primer nivell en el segle XXI”.

“S’ha de fer pinya pel progrés del nostre país”

Tremosa ha fet una crida a tots els altres eurocandidats que siguin eurodiputats catalans per a que s’apuntin a la Comissió de Transports a la propera legislatura al Parlament Europeu on s’ha de decidir per on passarà aquest traçat del tren. “Jo voldria que en temes de país tots els eurodiputats independentment del grup que estigui inscrit, fessin pinya per defensar el futur de progrés del seu país. No entendria per exemple que Maria Badia, eurodiputada del PSC, prioritzi la Comissió de Cultura, en que el govern europeu no té competències i que és una Comissió molt important però només testimonial”, ha conclòs Tremosa.
Pili Domínguez - 06/05/2009 - 16:42h
PASKI
08/05/2009
12:19
Pels comentaris d'alguns lectors veig que no he sabut expressar-me amb claredat. Simplement volia argumentar que l'eix meditarráneo és el més viable econòmicament i la millor forma d'optimitzar els recursos que inverteixi la UE. D'altra banda qualsevol diputat de Catalunya, Comunitat Valenciana i Andalusia hauria de defensar aquesta opció. Encara que després de veure que els diputats del PP de Murcia van votar a favor de l'Estatut de Castella- La Manxa que anul·larà en el futur el transvasament Tajo-Segura, pot esperar-se qualsevol cosa.
Hortènsia
07/05/2009
21:21
Paski, si Tremosa surt escollit (espero que sí), anirà a Europa a defensar com a primer punt programàtic l'eix ferroviari de mercaderies mediterrani. I això ja és molt. I, sí, el projecte no és d'ell i ja fa temps que s'arrossega, però és que resulta que el govern del PSOE no troba mai el moment de posar-s'hi i surt amb ciris trencats i altres propostes radials espanyoles amb centralitat Madrid. Fins i tot ha hagut de sortir el Sarkozy a dir-los que el projecte mediterrani és important i que no badin. En un atac de sinceritat, el Quim Nadal va dir a Girona que cercles empresarials de Madrid reclamen que la línia passi per Algesires, Madrid, Saragossa i Irun. No s'hi val fer l'orni, nois!
Mariona
07/05/2009
18:41
Menos mal que li queda, poc tems de vida, al psoe, sino acaba d´enfonçar Catalunya. Fora espanyolistes.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.