Els alcaldes socialistes del “Camp de Tarragona” donen suport a les mesures anticrisi de Zapatero
Afirmen que les mesures són progressistes ja que contribuexen a assegurar l'Estat del benestar
  
Malgrat que els alcaldes de Reus i de Tarragona, així com d’altres municipis de les nostres comarques han anunciat que no aplicaran la retallada dels sous als funcionaris fins que no els obligui la llei a fer-ho, ambdós a l’igual que la resta de batlles del que els socialistes anomenen “Camp de Tarragona”, han signat aquest dissabte la “declaració de Montblanc”, després d’una trobada a la capital de la Conca.

Segons s’informa des del PSC, els assistents han assegurat que:

“Sortirem de la crisi, assegurant la protecció social i afavorint la cohesió. Així mateix, donem el nostre ple suport a les mesures d’austeritat anunciades pel Govern aquesta setmana perquè són necessàries. Sabem que comportaran sacrificis però també que n’hi hauran d’haver de noves que suportin els sectors que disposen de més recursos” Aquesta és la filosofia que inspira la declaració que avui han consensuat els alcaldes i caps de llista del PSC-PM del Camp de Tarragona que s’han reunit a Montblanc per debatre com afrontar als reptes que afectaran al territori, de manera molt prioritària quina és la via per sortir de la crisi econòmica.

Així, els alcaldes i caps de llista socialista entenen que “les mesures adoptades pels govern estatal, autonòmic i local són mesures progressistes perquè contribueixen a assegurar l’Estat del benestar i les polítiques socials que els socialistes sempre hem defensat.”

Pel que fa a la diagnosi de la situació al Camp de Tarragona, des del PSC s’afirma que “hi ha signes esperançadors, com la reducció de l’atur, pel que cal continuar treballant per augmentar la productivitat i la competitivitat del nostre teixit econòmic, amb mesures socials per protegir als més febles.”

En aquest sentit, segons els socialistes han impulsat les eines, des dels Ajuntaments i els Governs català i espanyol, per abordar la crisi: més oferta formativa que mai, plans d’ocupació extraordinaris, increment de places d’escola bressol, desenvolupament ajudes dependència, etc.

“En aquests moments s’estan construint nous centres tecnològics i parcs científics que asseguraran la transformació del model productiu del Camp de Tarragona. Així mateix, hem aconseguits bon resultats tant al Port de Tarragona com a l’aeroport de Reus. Continuarem treballant per aprofundir en aquestes línies així com per aconseguir que el Tren de Gran Velocitat tingui dues estacions de grans prestacions al Camp de Tarragona.”

Pel que fa als reptes de futur els socialistes han destacat la construcció immediata del Logis Penedès i el desenvolupament de la resta de centres logístics actualment en marxa, l’extensió de la xarxa de rodalies al Priorat, la Conca de Barberà i el Baix Penedès, la potenciació dels serveis sanitaris com a generadors de nous llocs de treball i el desenvolupament del potencial turístic i econòmic del Camp de Tarragona encara per explotar (enorturisme, turisme lligat al patrimoni històric, aprofitament dels recursos naturals, etc.)

Finalment, els alcaldes del PSC-PM han manifestat el seu total suport al desenvolupament ple de l’Estatut, han reconegut el compromís del president Zapatero amb Catalunya i han manifestat la necessitat de continuar treballant per enfortir la comarca de la Conca de Barberà i promoure-la a nivell internacional.

A la reunió d’aquest dissabte a Montblanc hi han assistit els alcaldes i caps de llista del PSC-PM del “Camp de Tarragona”, entre els quals els alcaldes de Tarragona, Reus, i Cambrils, el delegat de la Generalitat al Camp, la subdelegada del Govern, i els diputats, parlamentaris i senadors socialistes de la demarcació de Tarragona.
Documentació addicional
Redacció TT - 15/05/2010 - 15:31h
jo
17/05/2010
21:04
Em foteu gràcia, no us entereu que la cosa, ve per Decret LLei, i no cal donar cap suport, es fá i prou i a ningú li agrada que li rebaixin el sou, o és que us penseu que la gent és masoquista.
Frankie
17/05/2010
07:56
A les administracions controlades pel PSC ja s'està escampant la consigna de que "tranquils, que el que baixi per culpa de Zapatero ja ho arreglarem".

O sigui que qui s'empassi això de les baixades és que és un ruc.
Jubilacions
16/05/2010
21:07
I perquè no és jubilen tots plegats?
Farien un flaco favor a la societat i a l'SGAE, tots plegats canten molt.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.