L'Hospital de Santa Tecla nega cap col.lapse al servei d'urgències
  
Fotografia de TotTarragona
Aquest és el comunicat que des de la direcció de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona ens ha fet arribar, i que tot seguit reproduïm integrament:

"Davant d’algunes informacions publicades per mitjans de comunicació en el dia d’avui, 19 d’agost, en les quals es responsabilitza el nostre hospital de la suspensió de la Diada Castellera de Sant Magí, la direcció del centre vol clarificar el següent:

- Que l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla NO intervé ni en l’organització ni en la coordinació dels equips sanitaris i assistencials habilitats a plaça ni amb el dispositiu d’ambulàncies amb motiu de l’esmentada Diada Castellera de Sant Magí.

- Que al llarg de la jornada d’avui NO s’ha registrat cap col•lapse als serveis d’urgències de l’hospital. Tampoc no s’ha registrat cap ocupació total dels boxes assistencials que hagi provocat un alentiment en l’atenció dels pacients que durant la jornada s’han desplaçat fins al centre.

- Que, en relació als pacients accidentats aquest migdia durant la diada castellera, els serveis d’urgències de l’hospital han atès un total de 8 persones entre les 14.41h i les 15.51h, 6 de les quals han arribat en ambulància i 2 de les quals quals amb els seus propis mitjans. Aquests sis pacients traslladats en transport sanitari en cap cas no han hagut d’esperar-se a dins les ambulàncies, ja que els accidentats han estat atesos en el moment d’arribada, quedant les ambulàncies alliberades per a nous trasllats en cas que fos necessari. De fet, entre l’arribada del quart accidentat i el cinquè al servei d’urgències han passat 45 minuts.

- Que l’atenció dels pacients accidentats a la diada castellera s’ha realitzat seguint el protocol propi del servei d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla. Tots els accidentats atesos ja han tingut l’alta mèdica.

- Que l’Hospital de Santa Tecla i el seu servei d’urgències és un dels més qualificats en l’atenció d’actuacions castelleres, ja que des de fa molts anys sí se li encarrega el dispositiu sanitari i assistencial del Concurs de Castells que se celebra bianualment a la plaça de Braus de Tarragona, amb l’actuació conjunta de gairebé totes les colles castelleres de Catalunya i el nombrós públic assistent. Per aquelles ocasions a plaça organitzem un hospital de campanya que fa les funcions de cribratge dels pacients accidentats per valorar la necessitat de ser traslladats al centre hospitalari i el grau de prioritat.

- Que la direcció del centre respecta el criteri de prudència que els responsables de l’organització de la diada castellera han aplicat a l’hora de decidir la seva suspensió. Decisió de suspensió que, en tot cas, és alïena a l’Hospital de Santa Tecla i al seu servei d’urgències".
Redacció TT - 19/08/2013 - 21:09h
REBOT PUERIL DELS CASTELLERS ??
24/08/2013
11:39
Carles Travé i Jordi, totalment d'acord amb vosaltres. Les ambulàncies són les que són (gràcies a les retallades de la Genralitat) i s'ha d'assegurar la cobertura de tota la ciutadania, no sols dels castellers.
Potser és que els castellers, per poc que s'hagin hagut d'esperar, es deuen haver rebotat. Sabeu per què? Doncs perquè sempre s'ha montat un circuït especial per als castellers a la Tecla. De manera que entraven en un circuït diferent dels altres pacients. És a dir, mentre el ciutadà esperava a la sala el temps que fes falta ells entraven i eren atesos de seguida perque hi havia un metge i una infermera de més dedicats només als castellers. Amb les retallades això no s'ha produït.
Manel
22/08/2013
10:49
El desencert en la resolució de la diada de Sant Magí, deixa al descobert el poc interes d'alguns per les coses que pasen a la seva ciutat. Parlo de polítics mé preocupats de fer festa que estar pendents del que organitzen. També que certs protocols de prevenció són , potser , obsolets i cal una actualització més activa. Hi ha la sensació que les colles són autosuficients per mantenir la festa, quan no és així, tota organització té dues parts, l'activa, colles, i la preventiva, organització de la mateixa, si la segona falla, la primera no acaba de funcionar i l'emprenyament és evident. Cal revisar i prevenir continuament.
New Xavi TGN al Magí i companyia
21/08/2013
23:17
Veïns: jo no puc deixar d'intentar-ho. Trobar un col·lectiu de gent que vulgui parlar, mirar de posar-nos d'acord en un tema a denunciar i fer una queixa conjunta. Tot es pot estudiar: l'important, jo crec que VITAL, és fotre soroll en algo concret i sortir-se'n tombant alguna cagada de l'Ajuntament.
Us ofereixo que em contacteu a través de la pàgina de FB WildTarragona, que administro amb algú altre. Si feu un missatge el rebré i ja us respondré personalment (no sóc paranoïc, però ja m'han insultat més d'un cop i passo de donar cap mail en públic, tot i que em coneix prou bé la gent que vol i la que em té ganes per 'corcó professional'). Salut!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.