L'aplicació 'Arregla’m' guanya la primera Hackathon de Tarragona
  
Més d’un centenar d’inscrits es van donar cita, aquest cap de setmana, a l’Espai Tabacalera per tal de prendre part al certamen “Thinkit”, la primera hackathon de Tarragona organitzada al voltant de la temàtica smartcity.

Els participants a aquesta original iniciativa van presentar 14 idees que, finalment, van ser desenvolupades per sis grups de treball.

L’equip guanyador va idear l'aplicació "Arregla'm", que proposa als ciutadans realitzar imatges geoposicionades als desperfectes de la ciutat, que després arriben a l’Ajuntament per tal de que pugui procedir a arranjar-ho. Amb un botó de "arregla'm" la resta de ciutadans pot promocionar aquest desperfecte per tal de que s'arregli. Aquesta app serà presentada a l’Alcalde, regidors i empresaris de la zona per estudiar la possibilitat de desenvolupar-la.

Els impulsors d’aquesta iniciativa estan estudiant poder fer un altre hackathon de cara a l'any vinent.

Altres propostes que es van presentar: una de relacionada amb saber quan passa el bus per una parada a temps real utilitzant twitter, venta de productes agrícoles directament des de les masies a través d'una aplicació, utilitzar una app per fer la vida del ciutadà més saludable, una guia pels Jocs del Mediterrani i un sistema sofisticat de reserva de places públiques d'aparcament a través del mòbil.

Des de l'organització (Tarragona Impulsa, URV i Ilustrum) assenyalen la seva satisfacció pels resultats assolits i sobretot pel caràcter emprenedor que ha tingut l'esdeveniment. Cal remarcar que els grups es van crear amb persones que prèviament no es coneixien i que han fet lligams molt forts durant dos dies. El civisme i la iniciativa dels participants ha possibilitat que aquesta primera hackathon hagi estat tot un èxit.
Redacció TT - 30/10/2013 - 07:48h
A JBL2
14/11/2013
19:20
Que atrevida es la ignorancia
A JBL
31/10/2013
20:22
Ai com sou els catalans "de pura ceba"

Arreglar al diccionari:
...
3 tr. [LC] Reparar (una cosa espatllada, feta malbé, etc.). Arreglar un rellotge.

http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=arreglar
JBL
31/10/2013
17:36
És massa sovint, que ens expressem tant i tant malament en la nostra llengua.
A algú se l'hi acut que posessin una marca en castellà fent un ús inadequat de la llengua en qüestió?
Per exemple, ja que aquest grup ha fet servir un barbarisme, s'imaginen per un moment que un algú usés la marca de "Arrànjame" pretenent que el públic a qui va dirigit entengués que es tracta d'una reparació? Difícil, oi que si?
Jo, apart dels popularíssims "plegar" i "enchegar" adoptats pels emigrants de fa dècades, em costa molt sentir algú que parla/escriu en castellà amb tantes incorreccions.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.