Mor un banyista de 74 anys a Salou
  
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), ha rebut avís aquest dissabte al matí, a les 11 hores, de la mort d’un banyista a l’espigó del Port de Salou, al costat de la platja de Llevant.

Uns banyistes de la platja han alertat els socorristes que hi havia un home surant a l’aigua. Un cop han tret de l’aigua inconscient al banyista, els socorristes li han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat dues ambulàncies. Els professionals del SEM han continuat amb les maniobres de reanimació, però aquestes han resultat infructuoses.

La persona que ha mort és un home de 74 anys de nacionalitat espanyola.

A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), també s’hi han desplaçat 5 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Salou.

A la platja on ha passat l’incident onejava bandera verda i hi havia bones condicions per al bany.

En el que portem d’estiu, 16 banyistes han mort al litoral de Catalunya, l’últim el passat 28 d’agost a Calella (Maresme).

Protecció Civil insisteix en tenir molta precaució i no banyar-se o realitzar altres activitats al mar si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.

Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.
Redacció TT - 30/08/2014 - 14:18h
la mar salada
31/08/2014
13:01
A la mar no se li ha de tenir por; però, sí, un respecte.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.