La Rua de Carnaval finalitzarà a la Rambla Lluís Companys i no passarà per la Rambla Vella
  
Fotografia d'arxiu de TotTarragona (Dolors Granero)
Un dels actes més multitudinaris i destacats de la Festa de Carnaval a Tarragona és sens dubte la Rua de l’Artesania de dissabte, que des de les 18h i fins gairebé les 22h circula pels carrers de la ciutat i es fa públic el treball de les comparses, els vestits i les coreografies, així com el missatge dels més reivindicatius.

A partir d’aquí, la conselleria de Festes de l’Ajuntament, conjuntament amb la Comissió Consultiva de Carnaval, fa temps que debatia quin era el millor itinerari per al gaudi tant del públic, com de la seguretat dels ciutadans i el descans, en algun punt, dels propis veïns. És per això, que avui es presenta un canvi d’itinerari que farà que la Rua no pugi a la Rambla Vella, sinó que segueixi Rambla Nova avall, seguint per la Rambla President Lluís Companys i finalitzant a l’encreuament amb l’Avinguda República Argentina; on també per primera vegada, finalitzarà amb la intervenció d’un presentador o speaker que detallarà les comparses que vagin arribant.

El motiu principal del canvi és el fet d’evitar el pas per l’Hospital Santa Tecla per tal de respectar el descans dels malalts i alhora facilitar l’entrada d’ambulàncies i vehicles que es dirigeixen a urgències. Amb tot, el nou recorregut permet una major visibilitat per al públic i una amplitud en tots els carrers del recorregut que abans no teníem; com per exemple era el cas del carrer Sant Agustí.

El nou recorregut és: sortida de Ramon i Cajal a l’alçada de l’Eroski, Ramon i Cajal, Font del Centenari (en el sentit de la circulació), Rambla Nova pel lateral de baixada, plaça Imperial i rambla President Companys fins al Corte Inglés on es pretén fer un final de recorregut tenint com a protagonistes essencials les comparses. La llargada del recorregut no varia molt, passa de 1.750metres a 1.710metres.

Així mateix, a partir d’avui s’obre el termini d’inscripció per inscriure’s a la Rua de l’Artesania 2015 i ja es pot trobar tota la informació a través del web de l’Ajuntament amb la Fitxa d’inscripció online i les bases del concurs. Per primera vegada és obligatòria la inscripció per a totes les comparses, encara que no entrin a Concurs; per tal de donar a conèixer el seu vehicle, les característiques del seu grup, etc…complint amb el Pla de Seguretat.
Documentació addicional
Redacció TT - 04/12/2014 - 12:17h
més je je je
04/12/2014
21:06
I comença al Parc Central.
ciutat
04/12/2014
17:37
Aixo de retirar el Carnaval de la Rambla Nova no em sembla molt encertat…

S'hauria de fer arribar almenys fins a l'Estatua dels Herois de 1811 o be fins a l'alcada de Rambla amb C/Unio...
bona idea
04/12/2014
17:24
Em sembla bé no molestar els malalts.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.