«Tarragona és la Capital»
Més de 4000 ciutadans/es protagonitzen un acte festiu, cívic i reivindicatiu de la capitalitat de Tarragona
  
Fotografia: Albert Saludes
Fotografia: Albert Saludes
Fotografia: Albert Saludes
Miquel Sanchis Bernabeu
Fotografia tottarragona
Fotografia tottarragona
Fotografia tottarragona
Fotografia: Albert Saludes
La concentració “Tarragona som Tots, Tarragona Capital” ha reunit al migdia d’aquest dimecres a més de 4000 persones que han omplert les escales de la Catedral, la Plaça de les Cols i els carrers Merceria i Major convocats per l’Ajuntament, Mou-te i més de 300 entitats tarragonines. El missatge central i repetit per tots els oradors ha estat la inqüestionabilitat de la Capitalitat de Tarragona.

L’acte s’ha iniciat amb la lectura del manifest “Tarragona Som Tots” que ha anat a càrrec de la ballarina i coreògrafa, Arantxa Sagardoy, desprès ha parlat l’exrector de la URV, Joan Martí, que ha fet un repàs històric de la capitalitat tarragonina des del temps dels romans. Martí també ha qualificat d’ignorants o cínics els que practiquen la demagògia argumentant que hi ha qüestions més importants que defensar un nom o una capitalitat. L’exrector de la nostra universitat ha demanat respecte pel que hem sigut, som i serem, afegint que es preocupant “que algun altra posi en dubte el nostre nom i condició”.

Posteriorment ha arribat el torn de la presidenta del Mou-te, Anna Gispert, que ha parlat d’agressió cap a Tarragona dels que qüestionen el que es tan innegable com el fet de ser la capital, Gispert també ha dit que la força de la nostra ciutat està fonamentada per la unió de tots els tarragonins i que aquesta està per damunt d’ideologies.
La presidenta de Mou-te ha demanat diàleg amb les institucions a les que se les ha de fer entendre que “som una ciutat integradora que té molt clar el paper que juga com a Capital”.

Els parlaments els ha tancat l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha estat acompanyat per tots els portaveus dels grups municipals, així com per la majoria de regidors del consistori tarragoní.

Ballesteros ha volgut remarcar que Tarragona no és solament capital pel seu passat romà, sinó “que ho som, i ho som perquè exercim de capital comercial, industrial, patrimonial, esportiva, i administrativa”.
L’Alcalde també ha destacat la unitat política en la defensa del nom de “Vegueria de Tarragona” i en la capitalitat de la nostra ciutat.

L’Alcalde ha demanat a les Terres de l’Ebre que recolzin els plantejaments de Tarragona alhora que des de “Tarragona entenem les legitimes aspiracions d’aquestes Terres i els hi donem suport”
Ballesteros ha reiterat un cop més que en la defensa de la Capital, ja que per a ell, "l'únic partit és Tarragona", pensa arribar fins a les últimes conseqüències i no té la intenció “d’afluixar ni un mil•límetre” perquè es mantingui el que ha estat, és i serà una realitat: “Tarragona Capital”.

La concentració ha finalitzat amb els pilars de les quatre colles castelleres de la ciutat que han desplegat la bandera de Tarragona.
Redacció TT - 30/12/2009 - 15:34h
fotem al camp...!!
01/01/2010
21:48
camviem el chip ja...!!! res de Camp de Tarragona, COMARQUES DE TARRAGONA... (PENEDES, CONCA I PRIORAT NO SON CAMP ) FOTEM AL CAMP...!!
Anónim
01/01/2010
16:17
Endavant Tarragona som els millors!
PER EL XICOT DE REUS.
01/01/2010
15:45
Escolta, noi. El teu comentari es un somni pero nopás una realitat. Aixó de "TURISTES CAP A REUS (Baix Camp),PINEDA (Vilsaeca al Tarragonés),SALOU (Tarragaonñés), poeró qué dius, paisano? Ja saps tú a on vius, doncs al Camp de Tarragona!, dins de la Provincia de Tarragona! Apa, nen, ves a aprendre geografía catalana!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.