Elchicotriste inicia el FREE MURAL WORLD TOUR, on viatjarà arreu del món oferint el seu treball a canvi de menjar i allotjament
  
Miquel Villalba, conegut com Elchicotriste, il•lustrador i dibuixant de còmic, fundador del col•lectiu DELIRÓPOLIS i la setmana del còmic de Tarragona i col•laborador en aquest mitjà, ha decidit posar en marxa el projecte FREE MURAL WORLD TOUR, en el que viatjarà arreu del món oferint el seu treball, realitzant murals professionals d’interior i exterior a canvi de menjar i allotjament durant la duració del treball.

Aquest projecte respon a dues necessitats de l’artista, per una banda la de continuar viatjant i per altra banda a la necessitat de satisfer les seves ambicions creatives personals, entenent la creació com a manifestació de les pròpies inquietuds, passant aquestes per la pulsió de deixar la seva traça aquí i allà en els seus viatges, com fars gràfics que testimonien el seu passatge per aquell lloc en concret. Un testimoni de la seva existència que desperti en l’observador algun tipus d’inquietud envers el sentit de la pròpia creació. La relació que té tot això amb la viabilitat econòmica o l’afany de lucre no va més enllà d’aconseguir, en la consecució d’aquesta activitat, allò que serveix a l’artista per poder treballar. És a dir, menjar, beure, allotjament i despesa de desplaçament en proporció a la llunyania del lloc on deixar la traça.

La natura d’aquest projecte respón a una filosofia generalitzada en la realitat personal de l’artista. Demostrar-se a si mateix que un estil de vida, enfocat a la satisfacció de les pròpies necessitats creatives, i no a l’acumulació material, és possible, fins i tot en una societat marcadament capitalista. És a dir, poder “sobreviure” del que es vol fer i es pot fer, com a única via d’existir minimitzant al màxim la frustració d’altres estils de vida, més propers a l’adquisició d’un estatuts capital i social en detriment de la pròpia realització personal a nivell comunicatiu, expressiu, sentimental. Aquesta filosofia ja va ser posada en pràctica amb el projecte “DELIRÒPOLIS: Surrealismo i Arte secuencial”, fundat pel mateix artista, ara fa més de 5 anys. Una revista de còmics sense condicionaments editorials o de disseny gràfic. Només un espai obert a qualsevol persona amb voluntat i il•lusió d’expressar-se a través del llenguatge de l’art seqüencial, sense limitacions d’estil o contingut. DELIRÓPOLIS està a punt de treure el seu número 50, amb col•laboracions locals i internacionals d’artistes d’arreu del món, entre els quals es troben fins i tots autors consagrats com Max o Moebius, hipnotitzats per l’idealisme iconoclasta de l’esperit del projecte. I fruit d’aquesta supervivència natural, dictada només per la passió, neix també un acte oficial com és el de la “Setmana del còmic de Tarragona”. S’obren les portes a aquesta disciplina per primera vegada a Tarragona, i tot fruit d’un projecte “inviable”, “marginal” i “no lucratiu”, el combustible del qual és només el sentiment.

Breu biografia:

Miguel Villalba Sánchez “ELCHICOTRISTE”
Neix a la clínica Monegal de Tarragona al novembre de 1972. Llicenciat en psicologia clínica per la UAB als 22 anys. Inicia la seva col•laboració amb la ONG. “Service Civil International” amb la que passarà quasi 12 anys viatjant i vivint a diversos països participant com a voluntari i coordinador de diferents projectes de caràcter artístic, ecològic i social. Entre d’altres països durant aquesta dècada viu a França, Polònia, Anglaterra, Irlanda, Ex-Yugoslàvia o Itàlia. Torna a Tarragona l’any 2005 on alterna el treball social amb el teatre i la comunicació, col•laborant a mitjans com “Més TV, Calafell ràdio, ACPC, (Associació catalana de la premsa comarcal), el triangle, Mental Power Magazine ,etc… i com humorista gràfic a mitjans digitals com TOT Tarragona o El web negre. Guanya diversos premis en l’àmbit del còmic entre els que figuren l’S.O.S Racisme, BANG de Reus, Triumvirat mediterrà, Noble villa de Portugalete, Tires còmiques de Barcelona, 2 vegades premi còmic “Víctor Mora”, 2 vegades premi Consell comarcal del Tarragonès, etc. I exposa a llocs com el FICOMIC de Barcelona i la universitat Roma III de Roma amb la exposició “El surrealisme al còmic”. Al 2005 també, funda l’associació “DELIRÓPOLIS, associació d’humoristes gràfics a Tarragona, de la qual és president, editant encara el fanzine DELIRÓPOLIS: Surrealismo i Arte secuencial, i amb la qual iniciaran al 2008 la “Setmana del còmic de Tarragona” que enguany celebrarà la seva 3ª edició al novembre.

Links a entrevistes i documentals relacionats amb DELIRÓPOLIS i la setmana del còmic:

DIBUIXOS ELCHICOTRISTE

http://www.youtube.com/watch?v=qZiW6bW-l6M&feature=related

DELIRÓPOLIS EN TINTA NEGRA:

http://www.youtube.com/watch?v=cdGMPcWLSs0

SETMANA DEL CÒMIC DE TARRAGONA:

http://www.youtube.com/watch?v=WqSErOg9ei0

http://www.youtube.com/watch?v=Q7mEKNfHX1w&feature
Redacció TT - 07/06/2010 - 10:53h
miguel villalba
11/06/2010
16:36
anonimo porque me da la gana. gracias a tí :)
anonimo porque me da la gana
10/06/2010
22:12
MIGUEL VILLALBA.Estoy buscando algún comentario pero perdona no se que decir,solamente GRACIAS
miguel villalba
09/06/2010
16:39
senyor admirable, moltes gràcies, me'n alegro per lo de les multiples alegries, i que duri!
abraçada
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.