Una manifestació tanca una jornada de protesta contra les reformes laborals, marcada per les accions dels piquets
  
Unes 400 persones segons els organitzadors han protagonitzat la tarda d’aquest dijous una manifestació que ha recorregut el centre de Tarragona, des de la Plaça Imperial Tarraco fins la Plaça de la Font, on s’ha posat punt i final a una jornada de protesta convocada per CGT, CNT, COS, Solidaritat Obrera i La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, contra l’endarreriment de la jubilació i les reformes laborals del Govern Espanyol.

Al llarg del matí diversos piquets informatius mòbils s'han anat desplaçant pels carrers més cèntrics de Tarragona, com també per alguns dels barris. En concret han realitzat diverses ocupacions simbòliques arreu de la ciutat; del local de la Seguretat Social, a la Rambla Nova, han informat dels motius de la vaga als treballadors del Mercat Central. Acte seguit s'han dirigit a la seu del PSC, on s'han viscut moments de tensió quan han aparegut una patrulla dels Mossos d'Esquadra per desallotjar-los. Seguidament han passat per l'estació central d'autobusos, les oficines del INEM, del Diari de Tarragona, el Campus Catalunya de la URV... I al final del matí han intentat entrar a les seus dels sindicats majoritaris i grocs CCOO i UGT, però un dispositiu policial els ho ha impedit. El piquet informatiu més gran reunia unes 150 persones.

D’altra banda, La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa ens informa que cap als volts de les 11h del matí, a la Rambla Nova de Tarragona, una patrulla de la Guàrdia Urbana ha requisat el material propagandístic a tres persones estaven fent difusió de la manifestació que la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa convoca aquesta mateixa tarda, a les 19h a la Plaça Imperial Tarraco. Més tard, a prop del Carrer Unió, membres de la policia local han identificat a dues persones més, les ha retingut uns 20 minuts i les ha multades "per repartir publicitat sense autorització" amb 500€ cadascuna.

Finalment en les darreres hores, també s’han realitzat pintades reivindicatives de la jornada, entre les que s’ha vist afectada la seu electoral de CiU al carrer Major, respecte d’aquesta incidència CiU ha comunicat que lamenta profundament els atacs que ha patit el local de campanya. “La llibertat d’expressió no té res a veure amb l’insult i el maltractament del mobiliari urbà. Lamentem profundament que alguns grupuscles considerin necessari donar a conèixer el seu “programa” polític, embrutant les parets de la ciutat i insultant a les persones”, ha declarat Joan Basora,Secretari del Comitè Local de CDC. Basora també ha declarat que “Els ciutadans de Tarragona mereixen una campanya lliure de qualsevol tipus de violència. Des de CiU no respondrem mai a aquestes provocacions. Continuarem fent la nostra feina: escoltar a la gent i fer propostes en positiu per la nostra ciutat”.
CiU no emprendrà cap tipus de mesura legal al respecte.
Documentació addicional
Redacció TT - 27/01/2011 - 21:16h
reforma malaltissa
28/01/2011
15:21
l'engany del rap ha estat consumat, es tracta de pagar menys que abans a la classe treballadora que es jubila. La classe política ja és una altra cosa, una altra categoria, és diferent.
Laura Ginell
28/01/2011
13:47
encara com aquesta gent es digna a sorir al carrer a defensar els detrs de tots i totes! Si no sortiu al carrer com a mínim no els critiqueu que´son els més diges de tots!!
Exageraaaats
28/01/2011
11:33
I ara! El Diari MES diu 100 i ja es passen. Plovent com plovia i tot, jo ho vaig veure en persona i no hi havia ni aquestes 100 persones!
Ni parlar-ne de 400!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.