La cessió del Banc d’Espanya es fa oficial
L’edifici acollirà el centre d’interpretació de la Tarraco Romana
  
Fotografia de TotTarragona (Albert Saludes)
Fotografia de TotTarragona (Albert Saludes)
Fotografia de TotTarragona (Albert Saludes)
Fotografia de TotTarragona (Albert Saludes)
Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de cessió de l’edifici del Banc d’Espanya per a que passi a mans municipals mitjançant una permuta d’un solar de 1.020 metres quadrats ubicat al carrer Guillem Olivé a la zona de Joan XXIII. La Subdelegada del Govern, Teresa Pallarès i l’Alcalde Josep Fèlix Ballesteros han encapçalat la signatura.

Després de set anys amb l’emblemàtic edifici de la Rambla Nova tancat, aquesta permuta permetrà l’Ajuntament posar mans a l’obra per convertir la planta baixa de l’edifici d’uns 600 metres quadrats en un centre d’interpretació de la Tarraco Romana i recepció de visitants. L’obra civil del projecte d’1,5 milions d’euros, no es va poder incloure en la convocatòria d’enguany del Fons d’Inversió Estatal, tal i com va anunciar el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Sergi de los Rios, perquè encara no s’havia materialitzat la cessió. Així, l’obra es farà a càrrec del pressupost ordinari de l’Ajuntament i el condicionament de l’espai es pagarà amb els fons del Pla de Competitivitat Turística de la Tarraco Romana, que financen a parts iguals l’Estat, la Generalitat i el consistori. La previsió és que les noves dependències de turisme comencin a funcionar a inicis del 2011.

Aquest nou ens serà un centre d'informació completa dels punts d'interès, serveis i activitats de la ciutat, en el mateix moment que involucrarà la ciutadania i al visitant al coneixement del patrimoni de la ciutat, amb funcions de centre d'interpretació. En aquest sentit, es facilitarà que s'experimentin sensacions a partir del patrimoni, més enllà de la pura contemplació, apostant per les recreacions en tres dimensions perquè els ciutadans puguin tenir una visió global de la Tàrraco romana. El nou centre apostarà també per promocionar la marca Tarragona a partir de productes de qualitat.
Pili Domínguez - 15/03/2010 - 13:11h
jo
17/03/2010
08:55
Jaume Primer, el sòlar per l'edifici per la G.C. era d'equipaments i al final de JXXIII, solar així ens sobren,el del Banc son edificable per Habitatges i front de l'Hospital. I si alguna vegada s0ha comés un error,aixó no justificaria fer-ne un segon.
Yo mismo.
16/03/2010
21:30
Sí, que devuelvan el dinero del Jaume I, pero todos los componentes del Consejo de Administración que votaron Sí a este berenjenal.
Jaume Primer
16/03/2010
19:25
mira que sou penosos els convergents... no sou vosaltres els que vau regalar un terreny per valor de 3meur a la Guardia civil a canvi de res??? ala Viva España!!!!!

No doneu lliçons.... i torneu els diners del Jaume Primer...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.