El Col•legi d’Arquitectes no es posiciona entorn a l’enderrocament de l’edifici del Port
La campanya endegada per TT per salvar l’emblemàtic edifici arriba ja als 2.260 adherits
  
L'encofrat de l'edifici
El president de la Demarcació de Tarragona del Col•legi d'Arquitectes, Josep Llop i la seva junta encara no han pres cap posicionament respecte l’enderrocament de l’edifici del Port, segons ha pogut saber TT, de moment tampoc està previst que en prenguin cap. Tot i així valoren de forma positiva el debat ciutadà que s’ha obert entorn el tema.

En aquest sentit, el passat 13 d'octubre, Llop va visitar el president del Port de Tarragona, Josep Anton Burgasé per presentar les inquietuds i projectes de la recent elegida junta del Col•legi i l'intercanvi d'opinions sobre qüestions vàries que afecten els col•legiats i altres aspectes lligats amb el món de l'arquitectura.

Recordem que l’arquitecte que va dissenyar l’antiga seu de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Garreta, en manifestacions a TT assegurava que era “impossible” que l’edifici tingués aluminosi. I és que segons va explicar, quan es va construir a mitjans de la dècada dels 70, el ciment aluminós estava prohibit i els requeriments tècnics van ser molt rigorosos. A més, l’edifici és d’estructura de formigó i les deficiències que podria patir per l’agressió de l’ambient marí seria a la part de formigó vist, no a l’estructura interior, per tant considera que l’aluminosi és una “excusa” que justifica el seu enderrocament per les connotacions mediàtiques que té.

Garreta també va explicar que el valor que els tècnics del Port han posat a la rehabilitació –ascendeix a 9,5 milions d’euros- era molt excessiu, “per arribar a aquestes xifres hauria d’existir una raó més gran del que diuen”.

L’arquitecte denunciava una manca de transparència vers el tema ja que pensa que darrera està la intenció de reutilitzar els terrenys, i és que segons diverses informacions volen que l’espai esdevingui un complex turístic amb un hotel de luxe.

El pare de la fins fa poc seu de l’APT veia necessari que els ciutadans aixequessin la seva veu per posar de manifest, no el valor patrimonial, sinó el dret de defensar el seu patrimoni arquitectònic. És per aquest motiu que des de TT es va endegar una campanya a la xarxa facebook per salvar l’emblemàtic edifici que ja ha assolit els 2.263 adherits en un mes de vida.
Redacció TT - 21/10/2010 - 09:53h
SERRALLENC
27/10/2010
23:40
Estic convençut que el posicionament de la junta del col·legi és justament el de fomentar el debat i que aquest sigui el més obert i transparent possible. Aquest posicionament és diàmetralment oposat al de l'ATP que es dedica més a fer campanyes informatives amb un objectiu prèviament determinat que no pas a informar.
Pau Palau
24/10/2010
20:13
La junta del Col·legi d'Arquitectes (de tots els arquitectes, de totes les opinions...) ha de fomentar el debat i no s'ha de posicionar. Tot correcte.
jo
22/10/2010
10:54
La junta tindria que fer públic el llistat de morosos i els que l'Audioria hagi fet provisionar per ser saldos a favor del Nastic, més antics d'un any. i sobre tot i son socis, dirigents o càrrècs del Nastic, de les juntes o de les direccions anterios.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.