Adéu Tarragona 2016!!!
Ballesteros: “Arribar fins aquí ja ha estat un èxit i hem posicionat Tarragona com referent cultural a nivell internacional”
  
A les primeres de canvi el jurat internacional ha decidit després d'escoltar l'informe de les diferents ciutats candidates a ser capital cultural 2016 deixar fora a la ciutat de Tarragona.

Les ciutats escollides en aquesta primera fase per continuar competint per aconseguir la capitalitat han estat finalment: “Burgos, Cordoba, San Sebastian, Las Palmas, Segovia i Zaragoza”.

La candidatura de Tarragona ha estat defensada el matí d'aquest dijous per l'Alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que després de la decisió del jurat, s'ha mostrat satisfet per la feina feta i sobretot “pel consens que ha obtingut la candidatura. El balanç no pot ser més que positiu, ha estat una inversió rentable. Ser candidats a la Capital Cultural ens ha donat a conèixer fora de Catalunya. Ha estat un atractiu no només pels mitjans de fora de Tarragona, sinó també per tot l’Estat espanyol. Tothom ha visualitzat les possibilitats que la ciutat té culturalment”.

Altres aspectes positius d’haver estat des de desembre de 2004 candidats és perquè mai cap altra iniciativa de la ciutat havia mobilitzat a tanta gent. En concret, Tarragona ha aconseguit 31.000 adhesions individuals i ha comptat amb 1.269 voluntaris. “Ha servit per demostrar que Tarragona hi ha molta gent que creu en les possibilitats que tenim. S’ha cohesionat un projecte de futur que no s’acabarà aquí. Continuarem amb un projecte de ciutat per continuar posicionant-nos a nivell cultural”, ha afegit. L’alcalde ha conclòs: “No només tenim el consens polític total a nivell municipal, sinó en l’àmbit de país, ja que el Parlament de Catalunya, per unanimitat, hi ha prestat el seu suport. Hem tingut l'honor de representar per primer cop la cultura catalana a l'exterior; hem guanyat visibilitat mediàtica, sobretot com a ciutat a visitar; i hem reforçat la xarxa de contactes. Haguéssim estat més contents si haguéssim estat seleccionats, tot i això no estem gens decebuts perquè Tarragona ha guanyat i molt apostant per la capitalitat cultural”.

La candidata espanyola a la capitalitat cultural es decidirà a la fi de 2011.

Després d'aquest revés, totes les esperances estan centrades en la Candidatura 2017 per organitzar els Jocs del Mediterrani.
Documentació addicional
Redacció TT - 30/09/2010 - 18:42h
Jordi Ferre
03/10/2010
17:27
No és sorprenent ha estat un fracàs rotund, com és possible que l'Alcalde porti a la Rosell a Madrid.Si té el Patrimoni de la Humanitat potes cap amunt que em fa vergonya que vinguin els nostres veïns europeus a visitar Tarragona. Tenim el Portal del Roser pedra cartró, tenim les epigrafies totalment malmeses, tenim edificis Medievals en estat de ruïna, etc.però si que tenim una política d'aparador que ven molt de fum .Salut.
Ricard Classanell
03/10/2010
16:49
Als diferents comentaris que ja heu fet, cal afegir que la pèsima realització de les dues darreres edicions del concurs de castells (fa 2 anys amb gent que tenia entrada i que no podia accedir, i enguany amb el fiasco de la venda de localitats). També el baixon de l'altre concurs, el de focs artificials, que enguany ha presentat un nivell paupèrrim. Millor no entrar en altres temes com les arts plàstiques perquè la cosa encara ha anat pitjor.
Ballesta
02/10/2010
16:55
Jo sol vull que m'arrangin la vorera del meu carrer, que els contenidors de brossa no ocupin carrils de circulació i que em deixin veure els piatons que volen creuar el pas de zebra, que els vehicles de "Tarragona neta" no facin tant de soroll, que la GU reguli el trànsit als carrers colapsats cada tarda..., coses senzilles i asequibles... El model a seguir no és el de Barcelona (ser seu de tot el que surti). Els polítics de Tarragona s'estan dedicant a coses tan excelses que s'estan oblidant de la missió per la que els van escollir.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.